Clamydiára jó e a sumamed S 500?
Figyelt kérdés
Legyőzhette a fertőzést ez a gyógyszer ha úgy lett beszedve, hogy két hét különbséggel?
Az egyik helyen azt olvastam, hogy nem csak szexuális úton lehet elkapni igaz ez? Létezik olyan, hogy egyszer pozitívat mutat az eredmény és utána negatívat majd ismét pozitívat. Ezt is egy fórum oldalán olvastam.
Válaszokat előre is köszönöm és ha van itt aki már átesett rajta illetve dolgozik ilyen területen annak a válaszát nagyon várom.
2010. márc. 2. 22:21
1/13 anonim válasza:
Ahelyett h kikerned egy orvos tanacsat, csak ugy beszeded a gyogyszert, aztan forumokon probalod kideriteni h mekkora hulyeseget csinaltal?! Menj el orvoshoz, o majd minden kerdesedre tud valaszolni, s talan meg jobbak is lesznek a valaszai, mint a forumozoknak...
2/13 anonim válasza:
Az a jó gyógyszer, amit orvos felírt. A clamydia meddőséget is okozhat, tehát úgy játsz vele.
3/13 A kérdező kommentje:
Ahelyett, hogy leszidnátok normálisan is lehetne válaszolni. IGEN AZ ORVOS ÍRTA FEL, DE NEM BÍZOM ABBAN, HOGY JÓL ADAGOLTA. KÉRDEZTEM TŐLE ÉS Ő AZT MONDTA JÓL. CSAK, HOGY SOK HELYEN (FÓRUMOKON) OLVASTAM, HOGY NEM ÍGY KELLETT VOLNA BESZEDNI. HANEM EGYSZERRE A KETTŐT. MÁSOK VÉLEMÉNYÉRE IS KÍVÁNCSI VAGYOK. FŐLEG AZOKÉRA KIK ÁTESTEK ILYENEN.
2010. márc. 4. 20:44
4/13 anonim válasza:
Igen, a Chlamydiára teljesen jó a Sumamed S 500 (azythromycin), de csak akkor, ha az előírt dózisban szeded be. Jelen esetben az előírt dőzis egyszerre 1000mg, azaz 2db 500mg-os tabletta - egyszerre, és nem két hét különbséggel!
5/13 anonim válasza:
Ja értem... A leírt adagolást a gyógyszerleírásban olvastam. Ettől függetlenül lehet abszolút igaza az orvosodnak, nem vagyok nőgyógyász szakorvos, ő ért hozzá ilyen mélységben. Ha bizonytalan vagy, azt javaslom, kérdezz meg szakembert (előző voltam).
6/13 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló köszönöm. Akkor rosszul lett adagolva és így még megvan. :( Ha most az eredményemet követően újra szedhetek ilyen hatóanyagú gyógyszert? Gondolom fog felírni. A jövő héten kell az eredmény után érdeklődnöm. Valakitől hallottam, hogy csak egy év elteltével lehet újra ilyen hatóanyagú gyógyszert szedni. Erről tudsz valami infót?
2010. márc. 4. 20:58
7/13 A kérdező kommentje:
Beszéltem a dokival és ő azt mondta jól lett adagolva. Félek, hogy mi van ha nem. Így se tudom, hogy mennyi kárt tett bennem és tudom, hogy meddőséget okozhat. Ettől is tartok hiszen fiatal vagyok és szeretnék gyereket.
2010. márc. 4. 21:01
8/13 anonim válasza:
Nem biztos, hogy rosszul lett adagolva. A gyógyszerleírás egy ajánlás, amitől a szakorvos az aktuális beteg egyedi jellegzetességei alapján eltérhet. Ne aggódj, eltérni a hivatalos ajánlástól nem hiba, amennyiben megvan a jó oka! Azt sajnos nem tudom, hogy mik a legújabb ajánlások arra vonatkozóan, hogy adott esetben ugyanezt a hatóanyagot kaphatod-e megint mostanában (az egészségügy más területén dolgozom, ráadásul egyelőre kezdőként, és nem vagyok naprakész a nőgyógyászati fertőzésekkel). (20:56-os voltam)
9/13 anonim válasza:
Ha ennyire nem bízol az orvosban, keress mást, akinek a véleményét nem ilyen fórumokon akarod ellenőrizni és felülbírálni. És ne írj nagy betűvel, otthon kiabálj, ne itt.
10/13 A kérdező kommentje:
Nem kiabálok, de ha valaki normálisan nem tud egy kérdésre válaszolni, mert "épp csalánra pisit" akkor inkább ne írjon. Amúgy meg érdeklődöm és ha tudni akarod kerestem másik orvost. Ennek nagyon utána nézetem és minden félét lehet olvasni illetve még némelyik orvos nem is törődik vele. Nem egy doki elküldött, hogy nekem ilyen nem lehet hiszen még fiatal vagyok és tessék itt az eredménye!!!!!!!!!!!!!!!
2010. márc. 4. 21:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!