Mennyire veszélyes tamponnal strandolni?
Ahány nővel beszéltem eddig, mindenkinek más volt a tapasztalata, leírom az enyéimet:
-A fertőzésveszély semmivel nem lett nagyobb, mint alapjából. Sose lett bajom vízben való tamponhasználat után, akár természetes vízben voltam, akár uszodában, igaz tampon nélkül se szokott semmi bajom lenni a vízben, akkor sem, ha utána egész nap a vizes fürdőruhámban vagyok.
-Ajánlott akkor cserélni, amikor kijössz a vízből, mert azért a zsinór nyilván vizes lesz, és az is felvezethet némi nedvességet a tamponba. Ettől függetlenül nekem maga a tampon nem szokott vizes lenni. Fontos, hogy jó mélyre tedd fel, amennyire csak tudod.
-Ha megtelik a tampon, azt én személy szerint nem szoktam érezni, csak amikor már ázik át, plusz az első tampon feltevése után mindig pecsételek kicsit, amíg a maradék vér kifolyik. Ezért javaslom, hogy mivel a fürdőruhában nem tudsz alátenni se rendes betétet, se tisztasági betétet, ne a strandolás előtt közvetlenül tegyed fel a tampont, hanem már előtte pár órával. Így tudni fogod nagyjából, hogy a vérzésedhez képest mennyi időnként kell cserélni, és az átázást ne várd meg (ha 3 óra alatt telik meg, akkor inkább cseréld ki 2 és fél óra után- és ha kijössz a vízből).
-Egy gyakorlati jó tanács: ne csúszdázz vele, nekem volt sajnos rossz tapasztalatom, mert a csúszda felmosta a vizet a hüvelybe, és vele ki a vért a tamponból. Szóval inkább csak ússz meg lubickolj, és akkor nem lesz baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!