Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez normális? (heveny hüvelygyu...

Ez normális? (heveny hüvelygyulladás)

Figyelt kérdés

Igazából az elején még nem is nekem volt gondom, hanem a barátomnak. Ő mondta, hogy nála vannak gondok, de elmentem orvoshoz. Ki is derült, hogy gombám van és írt mindkettőnknek gyógyszert. 10 napra kaptam kúpot, most vagyok kezelés felénél. Az a gondom, hogy eddig max csak egy kis kellemetlen viszketésem volt, de most már relatív erősebb folyásom is van, pedig az előírás szerint alkalmazok mindent amit kaptam.(a barátom nem, mert ő egy más okból részesül 2 hetes antibiotikum kúrában és ha annak vége akkor kezdené ezt el. Utána olvasva semmilyen kontraindikáció nincs a két kezelés közt, meg valamiért nem is nagyon erőlteti, hogy magához vegye a részét). Amúgy nem voltunk azóta együtt, szóval nem ping-pongozunk.

Ha végig marad ez a folyás és nem múlik akkor nőgyogyóhoz menjek, vagy inkább egy komolyabb helyre, ahol nem csak 3 féle fertőzésre vizsgálnak meg, hanem mindenre?

2015. jún. 19. 17:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Elég egy rendes nőgyógyász, aki hajlandó a kenetben mindent megnézetni. Tapasztalat. Nekem sajnos visszatérő hüvelygombám van, hiába figyelek még arra is, mit eszem, minden évben egyszer kiújul a gomba. A dokim anno mindenre megnézette a kenetet, az alapján remekül fel tud írni nekem minden alkalommal megfelelő gyógyszert.
2015. jún. 19. 17:52
 2/15 anonim ***** válasza:
Ph-t néztél/néztek?
2015. jún. 19. 17:55
 3/15 anonim ***** válasza:
... illetve mire alapozták a diagnózist?
2015. jún. 19. 17:55
 4/15 A kérdező kommentje:
ph-t nem néztek. a nőgyogyó csináltatott egy kenetet. ami trichora, gonorrheára és soorra vizsgáltak ki. szerintem a soor az mondjuk inkább egy általános kifejezés gombára, de candidára kaptam kezelést.
2015. jún. 19. 18:03
 5/15 anonim ***** válasza:

2es ezt a választ te sem gondolod komolyan...

Nem tudom milyen gyogyszert kaptál de nalunk is igy volt nekem meg pasinak Antibiotikum.neken meg még hüvelytabletta is. A hüvelytabletta vagy kúp esetén előforfulhat folyás részben merr egybkicsit irritalja a hüvelyt némelyik sajnos részben meg ürül egy kis kúp is.mondjuk a tajékoztatora az van irva ha megfelelő mélységre dugod fel és fekszel utana akkor nem.viszont volt nekem is h masnap volt ilyen.szerintem fejezd be a kúrát.utána ha nem múlik menj vissza a dokihoz.bár javasolnék vmi hüvelyflora visszaállitot utana mert igencsak trapára megy ilyenkor.pl protexin gynophilus.

2015. jún. 19. 18:06
 6/15 anonim ***** válasza:
Ja és a baratodnak is be kell mand szednie a gyogyszert mert visszakapod sajnos.
2015. jún. 19. 18:07
 7/15 anonim ***** válasza:

Öööö.. akkor ez nem kenet, hanem tenyésztés. Kenet az, amikor mikroszkóp altt megnézik. Én ezt nem is vettem észre, hogy megcsináélta az orvosom a jelenlétemben, de megcsinálta. Abban már látszik azonnal, hogy gomba vagy baktérium.

Meg a PH-ból.

Furát kérdek, de ha meg szoktad kóstolni, az íze édesebbre vagy kesernyésre változott (a kezelés előtt) a megszokotthoz képest?

Más: Embertől kaphattátok nemi úton vagy valami más dolgo lehet?

A fentiek megválaszolása leszűkíti a lehetőségeket, a teljeskörű szűrés pedig itt van, de ez leginkább gyanúba vett együttlét/partner esetén aktuális, ha végképp nincs sehonnan semmiinfó, hogy mi lehet ez a kapott betegség:

stdinfo.hupont.hu

2015. jún. 19. 18:09
 8/15 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy a kúp egy része "kifolyik", és ezt érzékeled folyásként? Más tüneted is erősödött (viszketés, fájdalom)? Mert ez esetben még az allergia jöhet szóba.
2015. jún. 19. 18:12
 9/15 A kérdező kommentje:
mi kifejezetten gombaellenes szert kaptunk. femiflo, és nizoral kenőcs mindkettőnknek én pluszba kaptam még klion kúpot. a kúpot jól felrakom, az nem folyik ki, de elég zavaró a folyás. olyan mintha pisilnék :/
2015. jún. 19. 18:12
 10/15 A kérdező kommentje:
amúgy nincs semmi panaszom és még tükörben is megnéztem és tényleg a folyás jön ki...
2015. jún. 19. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!