Mennem kell MRI-re, megnézik az agyam. Aki volt már ilyen vizsgálaton, leírná, hogy hogy zajlik? Esetleg kellemetlen, fájdalmas?
Nekem MRA volt Zalaegerszegen, de ott sem volt zene.
De engem sem zavartak a hangok, sőőt, egész jó volt, és elég hamar eltelt negyed óra, csak azt nem annyira jó, hogy mozdulatlanul kell feküdni, de ki lehet bírni =)
Mondjuk mikor hallottam a jobbnál jobb zenéket a rádióban, nehéz volt megállni, hogy ne kezdjek el dobolni a kezemmel, vagy valahogy mozogni a ritmusra :)
/a második hozzászóló voltam/
Szia!Nem tudom,túl vagy-e már rajta(abból ítélve,hogy nálunk 3 hónapot kell rá várni)De azért leírom:
én voltam 2-3éve...hááát...betoltak a gépbe,nem mondtak semmit.Vagy 5percig feküdtem,lehunytam a szememet(zene tuti nem volt,azt hiszem füldugó sem)mert elég rossz volt abban a szűk alagútban,aztán nagyon erős zakatolásba kezdett,nagyon megijedtem,sztem ha nem lett volna a fejem a keretben,akkor lefejelem az alagutat:D.Amúgy tűrhető volt,csak sokáig tartott(kb 30-40perc),amikor kiszálltam fájt a fejem és hányingerem volt,dehát ez érthető,csak összerázzák azok az erős impulzusok az ember fejét.
Most egyetemen ezekkel a gépekkel foglalkozom,a leendő szakmámban többek között mr-t is kezelek majd.Szóval azért a vizsgálónak elvileg fel kellene világosítania a beteget(ami nálam annak idején elmaradt),hogy ne ijedjen meg az erős zakatolástól.Fontos,hogy ne legyen nálad semmilyen fém eszköz,a ruhán se(fémszál sem lehet),mert erős mágneses tér van odabent.
Fülhallgatót nyilván nem tesznek arra, akinek a fejét sugarazzák.
Nekem egy szót se szóltak, csak hogy feküdjek le, aztán felőlük meg is dögölhettem. Zene se volt.
A cső, amibe betolják a fejet, nagyon szűk. Nálam szembe fel volt erősítve egy tükör, amivel láttam az ablakot, ami mögött ügyködtek az emberek.
Iszonyat hangosan berregett, és rázkódott az egész. Én kicsit pánikbeteg és szorongásos vagyok, és ott is elkezdtem pánikolni. Viszont normális ember simán elviseli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!