Elképzelhető, hogy PCOS miatt nem érdekel és félek a szextől 24 éves lányként?
Voltam endokrinológián is, de a pajzsmirigyet vizsgálták csak ki. (picit meg van nagyobbodva amúgy, de a hormonszintek jók.) Említettem a szőr dolgot az állon, meg hogy mindenhol az vagyok mindig óta, s az orvos azt mondta, amíg rendszeres a ciklus, addig ne törődjek vele, mert normális, hogy ha fizikai erővel kihúzigálom, újranő... :( Ha nagyon akarnék pénzt költeni, akkor felírt vagy 3 hormont, amit önköltségen kivizsgálhatnék, ha annyira zavarna. Szóval nem lettem okosabb.
Lehet kipróbálom a fogyóholdas módszert, hogy csak akkor húzigálok amikor fogyó hold van, elvileg akkor egyre lassabban nő vissza. Végülis nem olyan vész azt kibírni.
A baj az, hogy macerás elkészíteni a cukorgyantát... na meg visszérhajlamos vagyok, van pár vékony erem a bőr felszíne alatt, s a gyantázás nem tesz jót neki. :(
Lehet, hogy azóta megoldódott a problémád de... Én PCOS vagyok, volt, h két évig nem jött meg, és a nődoki ahelyett, h megvizsgált volna, azt mondta, hogy örüljek neki, hogy nincs meg, egy gonddal kevesebb.
Nekem a MensMentisben diagnosztizálták, kb. azután, hogy egy csomó pénzt fizettem arra évekig, hogy megtudjam, mi a bajom. Ha nem volt rendes vérvizsgálat honnan tudod, hogy PCOS vagy? És a PCOS felismeréséhez hat hormon kell, és vércukorszint mérés.
Nekem nincs extrém szőrösödésem, kivéve a combom és a bikinivonalam talán jobban mint az átlag, de azt gyantáztatom. Meg a hasamon is előfordul ott, ahol a zsírpárnácskák jönni szoktak. Ha nagyon szigorú diétát csinálok és hozzá sokat mozgok, akkor nincs ott, bár a zsírpárna a betegségből adódóan akkor is ott marad. Csak arányaiban lesz kisebb az egész testemhez képest viszont u.olyan nagy, khas marad.
Amugy simán lehet, hogy magától a szőrösődéstől félsz annyira a szextől és a megnyílástól és ez annak a következménye. De mivel a PCOS egy ezerarcú boszorkány, szerintem ez is belefér. Vannak, akiknek pl. nincs pattanásuk. Nekem 9 éves korom óta van még mindig (33 vagyok), egy barátnőm PCOS-os és neki soha nem voltak.
Nekem a hormonszintjeim benne vannak az átlagos értékben. Emiatt nézett mindenki hülyének. de aztán a Mensmentisben felvilágosítottak róla, hogy a tesztoszteronom szintje a női hormonokhoz képest nagy. Hiába van benne az elfogadható értékben, a hormonok aránya fordítottan arányos volt. Szóval nem könnyú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!