Miér vérzünk tulajdon képpen a menzeszkor? (14, és még friss nekem ez a dolog ezért van ilyen sok, és lehet butaságnak tűnő kérdésem!
Gondolom,most mindenki azt gondolja,hogy ez a hülye gyerek nem volt ott biológia órán amikor a nőt tanulták,de pont hogy ma tanultuk és még akkor sem kaptam választ!Annyi volt hogy maga a menstruáció az az,amikor a megtermékenyítetlen petesejt vér kiséretében kilökődik!Oké,ez így érthető,de hogy kerül a képbe a vér?És amit mégy igazán nem értek,hogy miért fáj a hasunk akkor?Mi történik amiért fáj a hasam/hasunk!
Előre is köszönöm a megértő,tisztességes válaszokat
Hát mi van a szervezetedben, petróleum?
Mivel lökődjön ki szerencsétlen, ha nem vérrel? :D
A hasfájást én se tudom.
A petesejt, ha megtermékenyül a méh falán tapad meg, a méh falán lévő nyálka vastagságától is függ, hogy teherbe esik-e valaki(megmarad-e a baba, van akinek ez okoz meddőséget, a fogamzásgátlők ezt a nyálkahártyát vékonyítják.
Ez a nyálkahártya leválik a peresejt kilöködésével, megújul az új ciklusra.
Ha megnézed nem sima ver jön, hanem kisebb darabok stb is
A görcs is enneka leválását segíti.
Ezért is van, hogy a fertőzésre fogskonyabb az ember lánya ilyenkor, nyitva a méhszaj, és nincs nyák a meh falan annyi.
Görcs=összehúzódás..stb
Bocs a hibak miatt, telefonon béna vagyok
Huh,de gyors válaszok!Első válaszoló,jogos és valahol logikus is!:DD
Hát a hasfályás valahogy még most sem teljesen tiszta de oké,dogjuk rá,megértettem!:DD
Köszönöm a rendkívül gyors válaszokat!:))
Itt egész jól le van írva a ciklus: [link]
Nehogy a konkrét kérdésedre is válaszoljak, a megtermékenyített petesejtnek be kell ágyazódnia az anyaméh falába, hogy babával tudjon fejlődni. A méhfal speciátis változásokon megy keresztül, hogy be tudja fogadni a megtermékenyített petesejtet. Ha pedig nem érkezik megtermékenyített petesejt, akkor ez a méhben kialakult speciálisan megvastagodott nyálkahártya leválik, és menstruáció vérzésként távozik a szervezetből. A vér pedig úgy kerül oda, hogy ez a réteg gazdagon erezett, így a leválása vérzéssel jár.
A hasfájást pedig az okozza, hogy a méh ilyenkor összehúzódik. Ezt pedig görcs vagy fájdalomérzetet okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!