Mikor pisiltem a puncimba nyúltam és valami fehér nyálkás dolog volt benne. Ez mi?! És a hasam is fáj egy kicsit görcsöl. Lécci 12 éves vagyok!
lehet megfog jönni lassan az első menstruációd
ga ha viszket és túrós és büdös akkor fertőzés
Ha egyébként nincsen semmi panaszod (pl. viszketés, irritáció) és az a váladék nem fehér volt, hanem inkább olyan üvegesen áttetsző, sikamlós és nyúlékony, mint a tojásfehérje, akkor az az úgynevezett méhnyaknyák, amit hívnak termékenységi váladéknak is. Teljesen normális jelenség, a nők többsége tapasztalja a ciklus közepén, az ovulációt megelőző 1-2 napon, illetve ovulációkor (tüszőrepedéskor).
Azért hívják termékenységi váladéknak, mert az a szerepe, hogy elősegítse a hímivarsejtek mielőbbi átjutását a méhnyakon keresztül a hüvelyből, ami számukra a savas kémhatása miatt egy "ellenséges", barátságtalan közeg, ahol sokáig nem maradhatnak életképesek.
Ha ezt a váladékot tapasztaltad, akkor jó eséllyel most van életed első peteérése, (ha valamelyik petefészkednél éreztél enyhe szurkáló érzést, az is ennek lehet a jele), és kb. két hét múlva számíthatsz a menstruációdra. :-)
De szerintem nyugodtan beszélgess anyukádat ezekről a dolgokról, és ha van bármi kérdésed, akkor ő is biztosan szívesen válaszol.
Feher folyásod van,az normális,termêszetes dolog,minden nőnek,sőt tini lánynak is van,a hüvely tisztulásat szolgálja.Akár 9-10 éves kislánynak is lehet mar.
Némi szaga van,mert ez is testnedv.Használj tisztasági betétet,hogy a bugyid tiszta maradjon,ezt cserélgetni is tudod ha zavarna a nedves érzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!