Ez mensi lehet? Most kezdtem gyógyszert szedni.
Április 4én jött meg, akkor kezdtem el szedni a fogamzásgátlót (symicia), és csütörtökön vettem be az utolsót. Valahogy bekeveredtem, túl fáradt voltam és kimaradt 1 nap de ez egy darabig fel sem tűnt. Amint észrevettem bevettem a kimaradt gyógyszert is. De - nem is tudom pontosan mikor, a múlt hét elejétől - minimális vérezgetések pecsételgetések voltak, de olyan állagú mint a mensis vérzés. Illetve még tegnap is volt 1x. Nem jött még meg, ezért kicsit aggódom, hogy mi lehet. Mondta a doki hogy csökenhet a mennyiség, de ennyire?!
(a dokim szabin van, csak elseje után tudok menni)
Köszi a válaszokat!
igen, ennyire csökkenhet a mennyisége ha valaki gyógyszert szed. Ez az egyik előnye a tabinak (lévén hogy megszünteti a peteérést,a tested nem termel annyi méhnyálkakártyát,amit amikor leválik és kiürül hívunk menstruációnak).
Van akinek 1 napos lesz tőle a "mensi". Normális.
Most kezdted a gyógyszert.
A betegtájékoztatóján is szerepel,hogy előfordulhat közti vérzés (pecsételés) ami több napig is fennállhat. Ez általában a bogyó szedése első pár napjában,hetében szokott lenni. Persze nem mindenkinek, minden szervezet más.
Mivel Neked a úgy kb most volt gyógyszerszüneted,ami kb most múlt el (7 napos szünet,majd a másik levéllel kell elkezdeni szedni), így kezd el szedni a másik levéllel,majd ha megint találkozik a gyógyszerrel a szervezeted,abba marad a vérzés/ pecsételés. Ezért megvonásos a megvonásos vérzés (pecsételő)
"Vérzés a menstruációs időszakok között
A Symicia szedésének első néhány hónapja során áttöréses vérzés vagy pecsételés (vércseppek vagy foltok) jelentkezhetnek. Ha ez a vérezgetés néhány hónapnál tovább tart, vagy néhány hónap után jelentkezik, orvosának ki kell vizsgálnia az okot."
igen ezt tudtam csak azt nem hogy több napos vérezgetés is normális. szombaton kell elkezdenem a 2. levelet. tegnap ill ma már erősebb a vérzés és "mensi érzésem" van, érzem hogy dolgozik a méhem. a következő levélnél már véd a gyógyszer, igaz?
köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!