Most kezdtem el f. gátló gyógyszert szedni, tegnap jött meg és bevettem az 1. szemet este, ma pedig reggel arra ébredtem, hogy nincs már meg. Az baj?
Mennyire volt meg tegnap? Utómunkálat nem hiszem, hogy lehetett, köztivérzés esetleg, bár ha nem szokott lenni, fura lenne.
Ha estig nem jön meg, ne vegyél be most többet. Ha holnap reggelre megjön, akkor reggel pótold a mait és holnap este vedd holnapit is. Ha nem jön meg holnap sem, akkor ez vaklárma volt.
1 szemtől nem fordulhat elő, hogy teljesen eláll a vérzés.
Ha most nem veszel be többet, akkor lesz egy 20 szemes leveled akkorra, amikor tényleg megjön. A szervezet nem tudja, hogy 20 vagy 21 tablettát vettél be (15-öt nem szabad, de az mindegy, hogy 20-21 vagy 22), tehát nyugodtan elhasználhatod a 20 szemet, nem kell kidobni a levelet.
Ha ilyen rendszertelen a vérzésed, akkor nem lenne szabad egyáltalán fogamzásgátlót szedned!
A tabletta NEM teszi helyre a saját ciklusodat, csak elfedi a valódi problémákat.
A fogamzásgátló leállítja a peteérést és megvonásos vérzést kreál.
Endokrinológushoz kellene fordulnod, aki rendesen kivizsgálja a problémádat, s csak azután szabadna gyógyszert szedned, hogy előbb rendbe hozták a saját ciklusodat, ellenkező esetben nem biztos, hogy később lehet gyereked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!