Mi alapján ír fel egy orvos egy adott fajta fogamzásgátlót?
Pedig a doki nem a vérvétel és a vizelet+rákszűrés alapján dönt. És nagyban befolyásolja az is, hogy melyik céggel van szerződése:)
Nőgyógyászaton dolgozom....tudom hogy mennek a dolgok (legalábbis erre mi felénk)
semmikepp ne mond h ilyet vagy olyat szeretnel. viszont mondj el olyan dolgokat hogy pattanasos a borod (van fog.gatlo ami jo esellyel javit ezen) vagy hizasra hajlamos vagy, rendszeres-e a ciklusod es ha gondot jelent, akkor az anyagiakat (van tobb fog.gatlo ugyanazzal a hatoanyaggal csak mas arral)
es ezek meg egyebek alapjan dont az orvos. de mindenkepp a te igenyeidhez probalja igazitani (ha nincs szerzodese agyogyszercegekkel) ugyhogy probalj konnyiteni a dolgan mert ezzel magadon segitesz.
Ezeket a dolgokat mind mond el neki+ az elvárásaidat a gyógyszerrel kapcsolatban. Felír 1et, szeded 3 hónapig, ha nem válik be, akkor legközelebb mondod neki h mi volt a baj, másik fajtát ír fel, ha az sem válik be, felír egy újabbat. Előbb-utóbb úgyis megtalálod a neked valót. Ha nem szeretnél hízni, akkor 1 fázisút, és alacsony hormontartalmút kérj.
Én 17 évesen a Tri-regollal kezdtem. A doki ezt ajánlotta, ez egy viszonylag régi, 3 fázisú, de ocsó gyógyszer. Nekem nem jött be, híztam tőle, és elkezdtem eléggé izzadni is. Az egyik újságban megláttam a Lindynette hirdetését, mondtam neki, hogy ki szeretném próbálni (akkoriban még közöm nem volt az egészségügyhöz, nem tudtam semmit a gyógyszerekről, csak azt, hogy tetszett a hirdetés), a dokim felírta. Ettől a súlyom helyreállt. Nem sokkal később az egyik ismerősöm mesélte, hogy ő olyan gyógyszert szed, ami enyhén vízhajtó hatású, szóval fogyott tőle elég rendesen+az összes pattanása elmúlt. Mivel mindig gondom volt a pattanásokkal, elmentem a dokimhoz, felírta. pattanások mennyisége csökkent, de nem múltak el teljesen. Időközben kapcsolatba kerültem az egészségüggyel, azon belül is a szülészet-nőgyógyászati résszel, most is ezen a területen dolgozom. Itt ajánlották a Yasminelle tablettát, amit 1-2 éve már, hogy szedek, és nagyon jól bevált. Szerintem ha mész feliratni, kérdezz rá a dokidtól, hogy neked megfelelő lenne-e szerinte. Nagyon alacsony a hormontartalma, pattanásokra is jó, nem fogsz tőle hízni.
Sok jót olvastam még a Nuvaringről is, de akit ismerek és ezt használta azoknak nem vált be.
yasminelle-től viszont nagyon sokaknak mellékhatások jelentkeznek. nagyon sokmindenkinek beválik rögtön, de nagyon sokmindenki tele lesz tőle mellékhatással. ez télleg lutri. de amúgy először csak 1 hónapi adagot ír fel a nőgyógyász, utána visszamész, megkérdi h minden rendben volt-e, ha nem akkor mi nem, és az alapján dönt h újat ír-e fel, vagy szedheted e tovább.
amúgy énis triregollal kezdtem, de nekem tökéletesen bevált rögtön, azóta is azt szedem, 8 éve már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!