Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi alapján ír fel egy orvos...

Mi alapján ír fel egy orvos egy adott fajta fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés
Először fogok gyógyszert szedni, nem tudom mi alapján dönt majd.
2010. febr. 21. 22:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Pedig a doki nem a vérvétel és a vizelet+rákszűrés alapján dönt. És nagyban befolyásolja az is, hogy melyik céggel van szerződése:)

Nőgyógyászaton dolgozom....tudom hogy mennek a dolgok (legalábbis erre mi felénk)

2010. febr. 25. 18:36
 12/17 anonim ***** válasza:
najó, figyi. ha semmit nem tudsz, akkor odamész, elmondod h foggátlót szeretnél és ő ad egyet. készpont. senki sem tudja h neked mi a jó, ez tapasztalat leginkább.
2010. febr. 25. 20:20
 13/17 A kérdező kommentje:
De pont az abjom, hogy ez ilyen megrendelés alapon működik? nehogy már én mondjam meg egy orvosnak, hogy nekem mi lesz a legjobb. Na mindegy, bejelentkeztem, időpont megvan. Bízom abban, hogy a doki nem rám bízzal a választást. Én sem szeretném ha ő beleszólna az én szakmámba, mint ahogy én sem értek az övéhez.
2010. febr. 25. 21:00
 14/17 anonim ***** válasza:

semmikepp ne mond h ilyet vagy olyat szeretnel. viszont mondj el olyan dolgokat hogy pattanasos a borod (van fog.gatlo ami jo esellyel javit ezen) vagy hizasra hajlamos vagy, rendszeres-e a ciklusod es ha gondot jelent, akkor az anyagiakat (van tobb fog.gatlo ugyanazzal a hatoanyaggal csak mas arral)

es ezek meg egyebek alapjan dont az orvos. de mindenkepp a te igenyeidhez probalja igazitani (ha nincs szerzodese agyogyszercegekkel) ugyhogy probalj konnyiteni a dolgan mert ezzel magadon segitesz.

2010. febr. 25. 21:05
 15/17 A kérdező kommentje:
Normális a dokim, úgyhogy abban bízom, hogy figyelembe veszi ezeket. Fontos hogy ne hízzak tőle és lehetőleg a mellem se legyen nagyobb, így is utálom és a súlyommal is van gondom épp elég.
2010. febr. 25. 21:07
 16/17 anonim ***** válasza:

Ezeket a dolgokat mind mond el neki+ az elvárásaidat a gyógyszerrel kapcsolatban. Felír 1et, szeded 3 hónapig, ha nem válik be, akkor legközelebb mondod neki h mi volt a baj, másik fajtát ír fel, ha az sem válik be, felír egy újabbat. Előbb-utóbb úgyis megtalálod a neked valót. Ha nem szeretnél hízni, akkor 1 fázisút, és alacsony hormontartalmút kérj.

Én 17 évesen a Tri-regollal kezdtem. A doki ezt ajánlotta, ez egy viszonylag régi, 3 fázisú, de ocsó gyógyszer. Nekem nem jött be, híztam tőle, és elkezdtem eléggé izzadni is. Az egyik újságban megláttam a Lindynette hirdetését, mondtam neki, hogy ki szeretném próbálni (akkoriban még közöm nem volt az egészségügyhöz, nem tudtam semmit a gyógyszerekről, csak azt, hogy tetszett a hirdetés), a dokim felírta. Ettől a súlyom helyreállt. Nem sokkal később az egyik ismerősöm mesélte, hogy ő olyan gyógyszert szed, ami enyhén vízhajtó hatású, szóval fogyott tőle elég rendesen+az összes pattanása elmúlt. Mivel mindig gondom volt a pattanásokkal, elmentem a dokimhoz, felírta. pattanások mennyisége csökkent, de nem múltak el teljesen. Időközben kapcsolatba kerültem az egészségüggyel, azon belül is a szülészet-nőgyógyászati résszel, most is ezen a területen dolgozom. Itt ajánlották a Yasminelle tablettát, amit 1-2 éve már, hogy szedek, és nagyon jól bevált. Szerintem ha mész feliratni, kérdezz rá a dokidtól, hogy neked megfelelő lenne-e szerinte. Nagyon alacsony a hormontartalma, pattanásokra is jó, nem fogsz tőle hízni.

Sok jót olvastam még a Nuvaringről is, de akit ismerek és ezt használta azoknak nem vált be.

2010. febr. 25. 23:42
 17/17 anonim ***** válasza:

yasminelle-től viszont nagyon sokaknak mellékhatások jelentkeznek. nagyon sokmindenkinek beválik rögtön, de nagyon sokmindenki tele lesz tőle mellékhatással. ez télleg lutri. de amúgy először csak 1 hónapi adagot ír fel a nőgyógyász, utána visszamész, megkérdi h minden rendben volt-e, ha nem akkor mi nem, és az alapján dönt h újat ír-e fel, vagy szedheted e tovább.

amúgy énis triregollal kezdtem, de nekem tökéletesen bevált rögtön, azóta is azt szedem, 8 éve már.

2010. febr. 26. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!