Fájdalomcsillapítás? : szúró alhasi fájdalom menstruáció alatt
Tegnap jött meg a menstruációm és azóta vizelés közben és néha-néha nap közben is nyilalló, szúró fájdalmat érzek az alhasam tájékán + menstruációs görcseim is vannak. Rágugliztam a tünetekre és persze mindenfélét gyulladást, betegséget stb. kidobott. :)
A legvalószínűbb gondolom, hogy valamilyen gyulladás van a háttérben, de olvastam olyat is, hogy lehet csak a méhszáj mozgása váltja ki (ez nem tudom mennyire lehetséges, sajnos nem értek hozzá). A menzeszem nem késett, napra pontosan jött meg és mint mindig, most is meggyűlik a bajom az első napokban az erős görcsökkel. Már korábban próbáltam mindent: No-spa, Algoflex-m de nekem csak az Advil ultra forte vált be görcsoldásra. Viszont ha most esetleges gyulladásról van szó az advilt nem szabad szedni.
A kérdésem tehát az lenne, hogy milyen fájdalomcsillapítás jöhet szóba ilyen esetben, mert már nagyon nem bírom, de szombati ügyeletre egyenlőre még nem akarok menni emiatt.
érdekes mert az algoflexben is ua. a hatóanyag van, mint az advilban. hol olvastad, hogy (hólyag)gyulladás esetén nem lehet szedni?
(a naproxen állítólag jó a menstruációs fájdalomra, de lehet receptre kapható csak. meg akkor az igazi, ha a menstruáció kezdete előtt 1-2 nappal már elkezded szedni.)
lehet hogy nincs semmilyen gyulladásod. ha van, max. hólyaggyulladás. menstruáció után, ha megmarad ez a tünet, érdemes vizeletivzsgálatra menni.
Szia
Nekem brutálisan voltak görcseim de annyira hogy 2 napig magzatpózban feküdtem.Nekem a cataflam (Kataflán) segített nagyon gyorsan abbamaradt a fájdalom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!