Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fájdalomcsillapítás? : szúró...

Fájdalomcsillapítás? : szúró alhasi fájdalom menstruáció alatt

Figyelt kérdés

Tegnap jött meg a menstruációm és azóta vizelés közben és néha-néha nap közben is nyilalló, szúró fájdalmat érzek az alhasam tájékán + menstruációs görcseim is vannak. Rágugliztam a tünetekre és persze mindenfélét gyulladást, betegséget stb. kidobott. :)

A legvalószínűbb gondolom, hogy valamilyen gyulladás van a háttérben, de olvastam olyat is, hogy lehet csak a méhszáj mozgása váltja ki (ez nem tudom mennyire lehetséges, sajnos nem értek hozzá). A menzeszem nem késett, napra pontosan jött meg és mint mindig, most is meggyűlik a bajom az első napokban az erős görcsökkel. Már korábban próbáltam mindent: No-spa, Algoflex-m de nekem csak az Advil ultra forte vált be görcsoldásra. Viszont ha most esetleges gyulladásról van szó az advilt nem szabad szedni.

A kérdésem tehát az lenne, hogy milyen fájdalomcsillapítás jöhet szóba ilyen esetben, mert már nagyon nem bírom, de szombati ügyeletre egyenlőre még nem akarok menni emiatt.

2015. ápr. 11. 12:39
 1/2 anonim ***** válasza:

érdekes mert az algoflexben is ua. a hatóanyag van, mint az advilban. hol olvastad, hogy (hólyag)gyulladás esetén nem lehet szedni?

(a naproxen állítólag jó a menstruációs fájdalomra, de lehet receptre kapható csak. meg akkor az igazi, ha a menstruáció kezdete előtt 1-2 nappal már elkezded szedni.)

lehet hogy nincs semmilyen gyulladásod. ha van, max. hólyaggyulladás. menstruáció után, ha megmarad ez a tünet, érdemes vizeletivzsgálatra menni.

2015. ápr. 11. 13:04
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem brutálisan voltak görcseim de annyira hogy 2 napig magzatpózban feküdtem.Nekem a cataflam (Kataflán) segített nagyon gyorsan abbamaradt a fájdalom

2015. ápr. 11. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!