Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 2,5 hónapja nem jött meg,...

2,5 hónapja nem jött meg, tudnátok segíteni mitől lehet ez?

Figyelt kérdés

Lassan 3 éve,hogy megvan,de nem volt rendszeres eddig,mert az időjárás nagyban befolyásolja,de még sosem volt,hogy 75 napig nem jött meg.Már több,mint fél éve átálltam egészségesebb táplálkozásra,ami annyit tesz,hogy mérsékeltem a cukrot,lisztet és nehéz zsíros ételeket.(le is fogytam 63-ról 59kg-ra,pedig nem a fogyás volt a célom).Kérem,aki bármiben tudna segíteni írjon,mert minden válasz segít:)

15/L

2015. márc. 16. 16:10
 1/9 anonim ***** válasza:
15 évesen normális.
2015. márc. 16. 16:13
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha nem volt szex védekezés nélkül, akkor a terhességet ki lehet zárni. Lehet nem állt még be a ciklusod, vagy hormonzavar. Mondd meg anyukádnak, aztán menjetek el nődokihoz.
2015. márc. 16. 16:14
 3/9 anonim ***** válasza:
3 év alatt már be kellett voplna hogy álljon, ha nem vagy terhes lehet hormonzavar, irány a nőgyógyász.
2015. márc. 16. 16:17
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem élek nemi életet,az orvoshoz meg nem tudom,hogy el mernék-e menni,mert eléggé nehezem beszélek erről:(

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!:) (szerintem az iskolai védőnőhöz elmegyek tanácsot kérni,bár ő előzőleg azt kondta,hogy normális ha 18 éves korig sem áll be)

2015. márc. 16. 16:22
 5/9 anonim ***** válasza:
Tudtommal a versenysport és a túl alacsony testsúly miatt leállhat a peteérés és a menstruáció.
2015. márc. 16. 16:58
 6/9 A kérdező kommentje:

Heti 5x sportolok(3 testnevelés óra+2 óra aerobik) de nem megterhelően.Próbálom 62kg-ra visszatornázni magamat,de izom formájában szeretném,mert a felesleg nem oszlik el:/

Köszönöm a választ!:)

2015. márc. 16. 17:24
 7/9 A kérdező kommentje:
Azóta se jött meg :( 3hónapja.Jövő héten elmegyek a háziorvoshoz,de addig tudnátok segíteni,hogy mitől lehet,vagy mit lehetne tenni?
2015. márc. 30. 20:53
 8/9 anonim ***** válasza:

bizonyos testzsírszázalék (16-20%) alatt a nők egyszerűen nem menstruálnak.

Ez egyfajta védekezése a szervezetnek, ami megakadályozza azt, hogy terhes legyél, ha nincsen elég energiatartalék (vagyis zsír) ahhoz, hogy biztonságban ki tudd hordani a kisbabát.

Valószínű túl intenzíven sportolsz és túl keveset eszel ahhoz, hogy normális beálljon a ciklikus homonháztatrásod. A tested észleli, hogy gyakorlatilag "éhezel", és saját magadnak tartalékolja az energiát.

Nagy valószínűséggel ha felszedsz egy kicsit, és heti 5x helyett mondjuk csak heti 3x sportolsz, visszajön a menzeszed.

2015. ápr. 1. 11:57
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,hízni bem szeretnék hanem izmosodni.A csípôm eléggé széles,ùgyhogy ha híznék akkor csùnya lenne:\
2015. ápr. 1. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!