Több hónapja nem jött meg a menzeszem, járt már valaki így?
Étkezésed, étrended milyen?
Hormonszinteket vizsgáltak nálad? Egyéb tüneted esetleg van?
Sok mindennel lehet probléma, a hormonrendszeri betegségek pusztán csak gyakoriak, ezért írtam ezt.
Hagyományos étrenden (búzaliszt, tejtermékek, szója) nagyon könnyen kialakulnak az endokrin rendszert érintő betegségek.
Erre azt tudom írni, hogy minden betegség elkezdődik valamikor. Sokáig csak lappang, aztán kialakulnak a tünetek is.
Szerintem sok dolgot leegyszerűsítene, ha az emberek, de főleg a nők rögtön odafigyelnének rá, hogy legalább gluténmentesen egyenek, kerüljék a mesterséges adalékanyagokat, tejtermékeket az étrendjükben. Sok probléma megelőzhető lenne ezzel. Az állandó müzli-kenyérevés általános elhagyása már sok problémát megelőzne.
De ha már probléma van, akkor is érdemes utána járni, hogy nem-e táplálkozással összefüggő, 'civilizációs' betegségről van-e szó. Mert ezeket okát még meg lehet szüntetni, nem igényelnek általában gyógyszeres kezelést, ha valóban sikerül kizárni az okot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!