Fogamzásgátlótól lehet nagyon rossz kedv, hangulatingadozások?
2 hónapja szedem még csak (Belara-t), de már az első levél utáni szünetben is jelentkezett és most is, h egyszerűen semmi miatt olyan rossz kedvem van, h egész nap csak bőgnék, pedig igazából nem is lenne rá semmi okom. De ez most a 2 levél közti szünetbe jeletnkezett csak.
Ez normális?
"Azt tudom, h ezt nem mutatja ki, csak példának mondtam, hogy szerintem akkor sem árt egy vérképet megnézni, vagy egy trómbózisra való hajlamot tesztelni, mielött felír, és hogy ha azzal nem "törődött", akkor azt semi igazán nézte, h nekem melyik lenne a jó tabi. "
Vérkép tényleg nem árt, de azon kívül, hogy megnézi belőle a májfunkciód meg a vesefunkciód, sok infót nem tud leszűrni. Ezt meg a háziorvos is meg tudja nézni egyébként
Trombózishajlamot indok nélkül nem néznek, ugyis röpke 30 ezer forintos vizsgálat. Mivel annyira sok nőt azért nem érint (tabi mellett 10 ezer nőből 4-12-t), nem "éri meg" (értsd: az amúgy is szar helyzetben álló eü-nek baromira nincs rá kerete) minden egyes tabiszedőt leszűrni.
Azt meg, hogy neked éppen melyik lesz megfelelő, semmilyen vizsgálattal nem tudja megállapítani.
"Ugyan olyan biztonságosak mint a tabik jóval kevesebb mellékhatásokkal.Te kis okostojás"
A hormonális fogamzásgátló tabletták pearl indexe tökéletes használat esetén 0,3, míg a spermicideké tökéletes használat estén 18.
Ennyit arról, hogy ugyanolyan biztonságos.
A mellékhatásait tekintve viszont igazad van, nyilván kevesebb van neki.
első/ötödik vagyok.
Kövezzetek meg, de nekem fontosabb hogy ne legyek váratlanul és betervezetlenül terhes, mint hogy ne tudjak elviselni egy kis fejfájást, vagy hangulatingadozást. Persze ezt ne vegye magára az akit tényleg éppen hogy csak nem csinál ki a fogamzásgátló, mert gondolom hogy van ilyen is. Mindenesetre a környezetemben senkinek sincsenek eget verő problémái a bogyó mellékhatásaitól, és ez szerintem jelent valamit.
Nekem semmibe sem kerül nap mint nap bekapni azt a pici tablettát, a három havi adag ára jóval olcsóbb mint egy gyerek, és még spermicidekkel vagy gumival sem kell szórakoznom minden szex előtt. A megszakításról nem is beszélek, mert annál nagyobb ökörség nincs a világon. Egyáltalán a tudatlan tinilányokon kívül alkalmazza még azt valaki?
(A pharmatex-et egészségügyi dolgozó ismerősöm SEM ajánlotta állandó használatra, mert lehetséges hogy kinyírja a hüvely természetes védekező rendszerét.)
"Kövezzetek meg, de nekem fontosabb hogy ne legyek váratlanul és betervezetlenül terhes, mint hogy ne tudjak elviselni egy kis fejfájást, vagy hangulatingadozást. "
Nekem is fontos, hogy ne legyek váratlanul terhes. 16 évesen meg pláne az volt. Ezért védekeztem óvszerrel, amivel soha nem volt semmi probléma. Sosem szakadt ki, terhes sem lettem.
Nem mondom, hogy senki se szedjen fogamzásgátlót, hiszen elhiszem, hogy valakinek az a legoptimálisabb megoldás. De azért nem kell úgy tenni, mintha a gyógyszeren kívül nem lenne megbízható fogamzásgátló módszer. Nekem speciel a gumi kevésbé szar, mint mondjuk az állandó fejfájás, hangulatingadozás, havi szinten kiújuló hüvelygomba, hogy csak az enyhébb mellékhatásokat említsem.
18-as, természetesen igazad van neked is, hozzáállás kérdése.
Nem vagyok elvakult bogyó pártoló, csak sajnos sok olyannal találkozom akinek rossz tapasztalata van vele, és emiatt mindenkibe azt sulykolja, hogy "A BOGYÓ MEGÖL." Na ne... azért ez túlzás :D
Ki kell próbálni, ha nem jön be, van még egy csomó lehetőség.
Igen, sajnos mind a két irányban sok az elvakult ember. Van, aki mindenkire mindenáron rá akarja tukmálni, mert szerinte az a tökéletes megoldás, és nem képes megérteni, hogy attól, hogy neki éppen nem okoz semmi panaszt, másnak még okozhat. Nem egyszer látom, hogy "de a tabi nem okozhat libidócsökkenést, nekem se okozott, csak a nők rákenik, ha már nem kívánják a pasijukat" és hasonló okosságok.
Meg ugye van a másik véglet, aki szerint az emberiség elleni terrortámadás a tabletta, és mindenkit megöl, de minimum örökre meddővé tesz stb.
Szerintem korrekt felvilágosítás kellene, tényszerűen elmondani az előnyöket és a hátrányokat, nem elhallgatni a felét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!