Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit fog csinálni a nőgyógyász?

Mit fog csinálni a nőgyógyász?

Figyelt kérdés
Van egy viszonylag nagy csomó az egyik mellemben. Anya szerint lehet, hogy ciszta, mert nagymamának is ugyanolyan volt ugyanott. Még soha életemben nem voltam nőgyógyásznál, mit fog csinálni?? És ha tényleg az van, akkor mi lesz? :C 16L

2015. márc. 12. 22:28
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Egyébként már pár hónapja van. Ugye tűt nem nagyon fog használni? Csak mert attól eléggé félek.
2015. márc. 12. 22:33
 2/14 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok benne biztos de szerintem mell problémákkal nem nőgyógyászhoz kell menni. Ún. mammográfiás szűrésről van szó. Ha nem tévedek ultrahanggal nézik. Először is nyugodj meg. Fiatal vagy, nem lesz semmi gond. Ilyenkor előfordul a csomó. Ciszta nem hiszem de ha mégis az sem életveszélyes, könnyen kivehető, de nem szabad erre gondolni.
2015. márc. 12. 22:36
 3/14 anonim ***** válasza:
nem fog, megvizsgál, lehet,hogy egy tejmirigyed van begyulladva.Elmúlik.
 4/14 anonim ***** válasza:
Vizsgálni nem tűvel fog :) Volt már ultrahangod?
 5/14 anonim ***** válasza:

Mellultrahangot kell csinálni és utána patológus mintát vesz, ha szükséges. Nekem volt ilyen, pontosan annyira féltem, mint te, de a helyzet az, hogy a mintavételt észre sem vettem. Annyira profi volt, aki vette. Nem kívánságműsor, mert meg kell nézni, hogy milyen csomó van benne. Nagy százalékban jóindulatú a te korodban, de van valószínűsége csekély mértékben a rossznak is. Ezt ki kell zárni.

Hidd el nem fáj egyáltalán. OLyan nődokihoz menj, aki onkológus is, vagy sebészetre is mehetsz, ahol adnak beutalót az ultrahangra, mintavételre.

2015. márc. 13. 08:11
 6/14 anonim ***** válasza:

A nőgyógyász megvizsgál, ha már ott vagy.

Lehet, hogy semmi bajod sincs, csak a tejmirigyek azok, ami ebben a korban természetes lenne.

Ha valami káros dolog, akkor elképzelhető a biopszia, amikor tűvel beleszúrnak a csomóba és mintát vesznek.

Nem kellemes, de túl lehet élni.

2015. márc. 13. 13:20
 7/14 anonim ***** válasza:

5-oske, a patologus tolrg bizzosan nem vett mintat, de senki elotol. Az ugyanis korboncnok. ;)

Kerdezo, elkuld szuresre, vagy attapogatja a melled. Ne felj, nem fog megszurni.

2015. márc. 13. 15:26
 8/14 anonim ***** válasza:

Teljesen normális dolog a korodban a csomó, akármilyen nagy is az. Semmi bajod sincs, fejlődésben vagy, ami majd elmúlik.

Amúgy a ciszta nem örökletes dolog és a nagy többségük még felnőtt korban is felszívódik.

2015. márc. 13. 17:00
 9/14 anonim ***** válasza:

5-oske, a patologus tolrg bizzosan nem vett mintat, de senki elotol. Az ugyanis korboncnok. ;)

Na nem mondod...? Picit tanulj még lécci lécci! A patológus vizsgálja a szövettanokat is és veszi is le a mintákat ÉLŐ emberekből. Akár műtét közben is jelen van.

Azt meg, hogy egy csomó milyen indulatú, hagyjuk meg a szakembereknek, jó?

2015. márc. 13. 18:55
 10/14 anonim ***** válasza:

Ne nőgyógyászhoz menj,nem oda kell mennef,nem a nuniddal van baj.

A melledről uh-t csináltass!Esetleg szövettani vizsgálatot!

Ha szégyenlős vagy akármelyik vizsgálatra is mennél anyukád várjon meg kint a váróba inkább.

Azért leírom a nőgyógyászt is,hogy mit csinál:

Nőgyógyász amúgy előbb beszélget,kérdezget,mensiről,ha szűz valaki mondani kell.Majd beszélgetés után a vizsgálóàgyhoz kell menni,alul levetkőzni(hosszú felsőbe jobb menni,az takar valamennyire)nadrágot,bugyit le kell venni,zokni maradhat,ágyra fel kell ülni,lábat a lábtartóra tenni.

Első alkalommal jobb női orvoshoz menni,előtte könnyebb levetkőzni.

Majd jön az orvos,gumikesztyűt húz,benyúl egy ujjával a hüvelybe,másikkal hasad nyomkodja(méh fekvését tapintja ki ekkor).

Szűzeknél van hogyb egy sima pálcikával a hüvelyből mintát vesz.

De van orvos,igen fiatal lányoknál hogy a fenékbe nyúl fel egy ujjal,végbélen keresztül vizsgàl,ez ritka.

Ha valaki nem szűz akkor miután a méh fekvését kitapintotta egy kacsa nevű eszközt a hüvelybe teszi majd szétnyitja ezt és mintát vesz.

Néha nőgyógyászati vizsgálat után pici vérzés akàr pár napig is lehet.legyen nálad tisztasági betét emiatt.

Ha az orvos megvizsgált akkor alul fel is öltözhetsz,de megkérhet hogy a melled is mutasd meg.

Bár nekem eddig nőgyógyász csak ha én kértem nézte meg a mellem.

2015. márc. 13. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!