Kinek melyik fogamzásgátló vált be? Nuvaring gyűrű vagy a tabletta? Pro/kontra érdekelne.
Lassan 40 leszek, szültem, biztonságos fog. gátlót keresek.
Tud valaki mondani alacsony hormontartalmú gyógyszert?
Gyűrűről érdekelne vélemény? Mennyire biztonságos, fokozott a hüvelyfertőzés?
A ygűrű nekem volt, hogy lecsúszott..
Emiatt a tabletta
Egyébkent a gyűrűben nem az a jó, hogy kevesebb a hormon, hanem hogy nem megy végig a szervezeten, csak lokálisan fejti ki hatását, nem terheli a májat, a vesét...stb
Spirálon nem gondolkodtál? Ha szültem volna, akkor nekem az volna
Harmonetet szedek egyébként 6 éve...
Nagyon alacsony hormontartalmú, csak olyanok szedhetik elvileg, akiknek alapból is pontos menzeszük volt..l
78%-os: Ez nem igaz. A hüvelygyűrű egyáltalán nem lokálisan fejti ki a hatását. Ugyanúgy a véráramba kerül a hatóanyag, mint a tablettánál, csak nem a bélrendszerből szívódik fel, hanem a hüvelyből. Az egyetlen előnye, hogy nem befolyásolja a hányás és a hasmenés, valamint nehezebb elfelejteni.
Én 40 évesen a hüvelygyűrűt semmiképp nem ajánlom, ugyanis jobban fokozza a trombózis esélyét, mint a a legtöbb szájon át szedhető tabletta.
Mondjuk ilyen idősen szerintem nem feltétlenül a hormonális fogamzásgátlás a legelőnyösebb.
Esetleg spirálon nem gondolkodtál? Mondjuk nyilván annak is van kockázata (gyakoribbak a kismedencei fertőzések, erősítheti a vérzést). Viszont van belőle hormonos verzió, amire az előbbiek nem igazak (sőt, a vérzés mennyiségét csökkenti, akár meg is szűnhet), és annak ellenére, hogy hormonos, nem fokozza a trombózis kockázatát. Plusz 5 évig jó. Viszont nem túl olcsó, talán 30-50 ezer forint között lehet.
nem, a spirálon nem.
3 nőgyógyász is a gyűrűt mondta tabletta mellett.
Akkor az a 3 nőgyógyász nem olvas friss szakirodalmat...
Szívesen adok neked cikkeket arról, hogy a hüvelygyűrű magasabb trombóziskockázattal jár.
Nem hormonos: óvszer, pesszárium, spermicidek, hormonmentes spirál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!