Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A vírusos szemölcs a szeméremd...

A vírusos szemölcs a szeméremdombon biztosan HPV-től van? (Molluscum contagiosum)

Figyelt kérdés

Voltam nőgyőgyásznál 2 hónapja és tőle is megkérdeztem mik lehetnek ott azok a kis pattanásszerű dudorok, ám ő azt mondta, hoy szőrtüsző gyulladás. Ajánlott rá Neogranormon kenőcsöt és h fertőlenítgessem, nem hatott. Most elmentem vele bőrgyógyászhoz, aki azt mondta szerencsém van, mert ez sokkal tovább terjedt volna még, ugyanis ezek vírusos szemülcsök. Terjedt is azóta, kb 2-3× annyit. Szerencsésen eltávolította őket kb fél óra alatt, ám kiújulhat. Lehet butaság a kérdés, de engem most nagyon foglalkoztat. Csalódtam a nődokiban.

Most pedig kicsit megijedtem, mert épp a védőoltás beadatására készültem. Szerintetek?!?

2010. febr. 13. 21:49
 1/6 anonim ***** válasza:
54%

Az én dokim azt mondta, hogy "hát az sokmindentől lehet". Kaptam ecsetelőt, kb. 4000 forint condylinenak hívják, és hamar szétbombázza a "függölyt".

Amúgy ezt kb. úgy tudhatnád meg, hogy csináltatsz egy hpv tesztet valami magándokinál 7-8 ezerért, mert a tb csak akkor támogatja, ha már voltak szar rákszűrés eredményeid. Mondjuk akkor meg már minek?

2010. febr. 13. 22:32
 2/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tanultam, hogy a molluscum contagiosum-ot a POX vírus okozza, nem a HPV.
2010. febr. 14. 10:45
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat:)
2010. febr. 14. 13:13
 4/6 anonim ***** válasza:
A condylomát okozza HPV.
2010. febr. 17. 19:52
 5/6 anonim válasza:

Ez nem hpv.Ez egy vírusos eredetű betegség.Ami terjedhet szoliban,strandon,közös wc használatakor,stb....

Addig ki is fog jönni míg ki nem tisztul a szervezetedből és le kell szedetni újra és újra.Ha nem szedeted le időben egyre jobban elterjed.Ismerősöm már 1éve kinlódik vele.Próbáld meg az immunrendszeredet erősíteni,mert az nagy mértékben befolyásolja.

2010. febr. 18. 01:56
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat, főként utóbbit.
2010. febr. 19. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!