Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » SOS - ha mar nem vagyok szuz...

SOS - ha mar nem vagyok szuz megkaphatom a mehnyakrak ellenei oltast? (surgos lenne, legyszi valaszoljatok minnel tobben)

Figyelt kérdés

be szeretnem venni,de az egyik baratnom azt mondta hogy csak akor vehetem be hogyha meg szuz vagyok,es ha beveszem akkor utanna 8 honapig nem szexelhetek.

ez igaz? ... mostmar tenyleg nem vehetem be az oltast?

es ha beveszem mien kovetkezmenyei lehetnek?

2010. febr. 13. 15:30
 1/10 anonim ***** válasza:

Jó ég! Hány éves vagy??

Nem bevenni kell, hanem beadatni. De ha már nem vagy szűz, nem ér semmit. Egyébként sem oltatnám se magam, se mást vele, inkább ajánlom évente a rákszűrét.

Egyébként meg mi lenne, ha nem a barátnőddel vitatnád ezt meg, hanem az anyukáddal meg a háziorvosotokkal????!

2010. febr. 13. 15:34
 2/10 A kérdező kommentje:
nem kioktatast kertem hanem valaszt a kerdesre
2010. febr. 13. 15:38
 3/10 anonim ***** válasza:
Semmi köze az oltásnak a szüzességhez. Egyébként 100.000,- környékén van az ára, ha megengedheted magadnak, akkor élj a lehetőséggel. Ezt nem kell ismételni, elegendő egyszer beadatni.
2010. febr. 13. 15:49
 4/10 A kérdező kommentje:
ingyen kapjuk az iskolaba...
2010. febr. 13. 15:52
 5/10 anonim ***** válasza:

pedig ilyen felfogással kioktatást is fogsz kapni:D

amúgy hány éves vagy? mert ezt az oltást általában 14 alatt szokták beadni és akkor még nem is szexelhetnél...

2010. febr. 13. 18:06
 6/10 anonim ***** válasza:
Az oltásnak akkor van értelme, ha még nem vagy megfertőzve HPV vírussal. Lehet, hogy eddig megúsztad. De amíg nem hat az oltás, addig tartózkodni kéne a szexuális élettől, ezt a beadáskor pontosan el tudják mondani. Mindenképp érdemes megtenni.
2010. febr. 13. 20:12
 7/10 A kérdező kommentje:

Es mennyi ido utan kezd el hatni az oltas? es ha szexelek miutan bevetem az oltast mien kovetkezmenyei lehetnek?

(amugy nem sokara leszek 18 eves)

2010. febr. 13. 20:42
 8/10 anonim ***** válasza:

észlény!!!

az oltást nem bevenni, hanem beadni szokták tanulj már meg fogalmazni!!!!!!!

2010. febr. 13. 21:11
 9/10 A kérdező kommentje:

hat idefigyelj nem magyarorszagon lakom ;) ... szoval mi lene ha a kerdesre valaszolnatok es nem belemkotnetek.az oldal azert van hogy a kerdesre valaszoljatok ,nem azert hogy kritizaljatok!

ha nem tetszik akor ne irj inkabb semit,tartsd meg magadnak a mondanivalodat!

2010. febr. 13. 21:38
 10/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Tartom magam ahhoz, hogy ezt nem velünk kellene megbeszélned. Mégpedig azért, mert itt senki nem orvos tudtommal és a következményeket orvos tudja(ha tudja) megmondani neked.

Azért én rákerestem az oltásra:

[link]

[link]

[link]

[link]

Egyet javaslok, ha be is adatod, minden évben menj rákszűrésre. Hidd el, nagyon fontos, nálunk mindenkinek volt méhnyakrák vagy annak a gyanúja a családban, anyukámat 42 évesen műtötték, a húgomat 22 évesen, én megúsztam a műtétet.

Úgyhogy ne szívd fel magad, menj el a háziorvoshoz és beszélj vele. Vagy nőgyógyászhoz. Nem tudom hol élsz és ott ezek hogy' működnek.

2010. febr. 14. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!