Fiatalkori mélyvénás trombózis után hogyan tovább?
Sziasztok!
Nekem 25 éves koromban volt mélyvénás trombózisom, amiből szerencsére rendesen felépültem, a lábam rendben van. Fogamzásgátlót szedtem.
A vizsgálatokkal semmilyen okot nem tudtak kimutatni, a genetikat tesztek szerencsére negatívak. Bő másfél évig Syncumart szedtem, a legutolsó kontroll után csak annyit mondtak (nem is az orvos – hanem a nővér!) hogy többet nem kell már mennem, a kezelés véget ért és a gyógyszert is elhagyhatom. Bementem, megkaptam a leleteket de az orvossal továbbra sem volt módom beszélni. És ennyi, menjek békével...
Kíváncsi lennék, hogy aki hasonlókon átment, részt vesz-e bármilyen utókövetésben? A józan ész azt mondaná nekem, hogy kontrollok kellenének, vagy legalább egy olyan vérvizsgálat, amire nem hatott ki a gyógyszerem (hiszen minden eredményem Syncumar mellett született).
Az életmódomra figyelek, mozgok, sokat iszok vizet, stb, de még mindig nem vagyok megnyugodva.
Bármilyen hozzászólásnak, tapasztalatnak örülök!
Nekem is volt, és genetikai sem egyéb okot nem találtak.
1 évig szedten a Syncumart és annyi. Mondták hogy hagyjam abba, és nem kell mennem kontrollra sem.
Jó régi a kérdésed, de most fedeztem fel csak. Nekem is 20 évesen, ezelőtt 14 évvel volt mélyvénás trombózisom. 1 évig szedtem a syncumart. Utána semmit. Két terhességem alatt szúrtam magamat és utána 6 hétig.
Azóta is (10 éve ) szinte minden hónapban mikor megjön a menzeszem fáj a lábam. Szóltam már a háziorvosomnak és a nőgyógyásznak is, de azt a választ kaptam, hogy ez normális dolog...
A múlt héten sikerült egy másik háziorvoshoz mennem (helyettesítés volt) és ő adott beutalót belgyógyászatra. Holnap megyek. Kíváncsi vagyok, hogy mit mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!