Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fiatalkori mélyvénás trombózis...

Fiatalkori mélyvénás trombózis után hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nekem 25 éves koromban volt mélyvénás trombózisom, amiből szerencsére rendesen felépültem, a lábam rendben van. Fogamzásgátlót szedtem.

A vizsgálatokkal semmilyen okot nem tudtak kimutatni, a genetikat tesztek szerencsére negatívak. Bő másfél évig Syncumart szedtem, a legutolsó kontroll után csak annyit mondtak (nem is az orvos – hanem a nővér!) hogy többet nem kell már mennem, a kezelés véget ért és a gyógyszert is elhagyhatom. Bementem, megkaptam a leleteket de az orvossal továbbra sem volt módom beszélni. És ennyi, menjek békével...

Kíváncsi lennék, hogy aki hasonlókon átment, részt vesz-e bármilyen utókövetésben? A józan ész azt mondaná nekem, hogy kontrollok kellenének, vagy legalább egy olyan vérvizsgálat, amire nem hatott ki a gyógyszerem (hiszen minden eredményem Syncumar mellett született).

Az életmódomra figyelek, mozgok, sokat iszok vizet, stb, de még mindig nem vagyok megnyugodva.

Bármilyen hozzászólásnak, tapasztalatnak örülök!

2015. febr. 25. 16:25
 1/5 anonim ***** válasza:
92%

Nekem is volt, és genetikai sem egyéb okot nem találtak.

1 évig szedten a Syncumart és annyi. Mondták hogy hagyjam abba, és nem kell mennem kontrollra sem.

2015. febr. 25. 18:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszt! Es ennek mar hany eve? Azota rendben vagy? Kicsit felek, nem reg hagytam el a gyogyszert es most "vedtelennek" erzem magam. Szoval remelem miden OK odabenn...
2015. febr. 25. 19:11
 3/5 anonim ***** válasza:
Mindenképp csináltass kontroll vérképet. A háziorvos is adhat beutalót. Ajánlom neked a Flavogard étrend kiegészítőt, én is azt szedem, ez megelőzi a trombózist.
2015. febr. 26. 15:22
 4/5 anonim ***** válasza:
3 éve volt.
2015. febr. 27. 08:20
 5/5 gabri.ella válasza:

Jó régi a kérdésed, de most fedeztem fel csak. Nekem is 20 évesen, ezelőtt 14 évvel volt mélyvénás trombózisom. 1 évig szedtem a syncumart. Utána semmit. Két terhességem alatt szúrtam magamat és utána 6 hétig.

Azóta is (10 éve ) szinte minden hónapban mikor megjön a menzeszem fáj a lábam. Szóltam már a háziorvosomnak és a nőgyógyásznak is, de azt a választ kaptam, hogy ez normális dolog...

A múlt héten sikerült egy másik háziorvoshoz mennem (helyettesítés volt) és ő adott beutalót belgyógyászatra. Holnap megyek. Kíváncsi vagyok, hogy mit mond.

2018. febr. 14. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!