Miért jön mindig ki az aranyerem?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok és kb. már 5-6x jött ki az aranyerem, de úgy, hogy volt amikor egy hónapig tartott vagy több ideig mire visszahúzódott. Próbáltam kamillas ülőfürdőt, hemorid kenőcsöt, aurobint, reparont is. Igazán egyik sem használt. Mit tehetnek? Orvosnál voltam, ő irta a kenőcsöket, de nem igazán használnak..2015. febr. 9. 14:50
1/6 Titkos Arisztid válasza:
Nedves törlőkendő csodákra képes :)
2/6 anonim válasza:
Családi betegség lenne nálatok az aranyér probléma? Rostos ételeket kellene enni és vigyázni,nehogy megerőltesd a végbeledet! Rendszeres időben végzed el a nagydolgodat nyugodt körülmények között? A fájdalom helyén vérzik? Az interneten is hirdetik az aranyér gyógyítását és annyit megérne ha rendesen megvizsgálnának a kenőcsök felírása helyett! Lehetséges,hogy belülről fakad az aranyér probléma és hiába a kence? Gondolom leány vagy és nagyon jó lenne ha a problémád véglegesen megszűnne,hiszen amikor gyermeket szülünk sok nő ezalatt kap aranyeret ami kinek mikor gyógyul meg! Szerintem egy hozzáértő,a területre specializálódott szakembert kellene megkérdezni!
3/6 anonim válasza:
Ne ülj sokat és főként ne puha fotelban, széken.
Étkezéssel próbálj vigyázni, hogy mindig lágy legyen a székleted.
4/6 A kérdező kommentje:
Anyukámnak is volt párszor aranyere. A nagydolgomat nem igazán rendszeresen végzem, szinte mindig erőlködnöm kell. Ritkán is székelek ( 1 héten kb. kétszer, de nem mindig). Használtam székletlazítót, de attól nagyon fájt a hasam és ment is. Az aranyerem nem szokott vérezni. Azt nem tudom, hogy belülről fakad-e, de volt hogy elmúlt és rá két hétre újra kijött. Nagyon kellemetlen, fáj és viszket is. Igen lány vagyok, és nagyon örülnék ha véglegesen megszűnne ez a panaszom. Köszönöm a válaszokat! Annyit szeretnék még kérdezni kb. milyen ételeket fogyasszak, hogy ne legyen gond a székletemmel?
2015. febr. 9. 16:54
5/6 anonim válasza:
Jó lenne ha reggeli előtt valamilyen rostos gyümölcslevet meg tudnál inni és a leírtaknál gyakrabban lenne székleted.A gyógyszertárban árulnak recept nélkül aranyérre kenőcsöt amit a végbelet bekenve, környékén kell használni.Valakinek a lekvár evése (szilva,sárgabarack)egy kis kanállal éhgyomorra vált be.Mennyi folyadékot iszol a levessel együtt?Az emésztés igen sok folyadékot használ fel és az is lehet,hogy emiatt van nagyon kemény székleted és a heti kétszeri pedig egyenesen besül.Próbáld meg magad rávenni,hogy a nap azonos szakában (mi reggel a munkába menetel előtt elvégezzük a nagydolgunkat)utána megfürdünk és le van tudva addig míg haza nem érünk.Van amikor az aranyér nem türemkedik olyan mértékben a végbél körül hanem jóval beljebb van a belek végén ami nem látható.Hányszor étkezel egy nap?
6/6 A kérdező kommentje:
Hát körülbelül 1,5 liter folyadékot iszok egy nap, és háromszor eszek. Viszont leveseket nem igazán fogyasztok..
2015. febr. 10. 19:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!