Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Most akkor lehet menstruáció...

Most akkor lehet menstruáció alatt fürödni vagy nem?

Figyelt kérdés
Nagyon zavar,hogy egyik helyről azt hallom hogy ne fürödj,mert baktériumok jutnak beléd,máskor meg azt mondják hogy kigejezetten jó és csökkenti a fájdalmakat!most akkor melyik igaz?

2015. febr. 3. 18:48
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
KELL,ha lehet legalább kétszer naponta.Ki mondta ezt a hülyeséget hogy ne fürödj?Olyan szagunk lenne mint az oroszlánnak!
2015. febr. 3. 18:52
 2/8 anonim ***** válasza:
Kell fürdeni. Egyrészt valóban büdös leszel, ha nem fürdesz, főleg menstruáció alatt, másrészt valóban igaz, hogy a meleg víz csökkenti a görcsös fájdalmakat!
2015. febr. 3. 18:53
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én azt hallottam, hogy fürödni, azaz beülni egy kád meleg vízbe valóban nem ajánlott. De természetesen menstruáció alatt is kötelező tisztálkodni, a fent említettek miatt. Azaz ne ülj bele a vízbe, csak zuhanyozz le, természetesen ugyanúgy szappannal / tusfürdővel, mint egyébként. (Nekem pl. csak zuhanykabinom van). De van, aki szerint kell a kád. Nem tudom, nekünk nem hiányzik. :-)
2015. febr. 3. 18:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Nekünk kádunk van!14éves vagyok,de még én is valahogy ügy éreztem hogy itt valami bűzlik,nem hittem el hogy nem lehet fürdeni,ezért nem is foglalkoztam vele és fürödtem minden nap,de egész egyszerűen nagyon megzavart!Köszönöm
2015. febr. 3. 19:23
 5/8 anonim ***** válasza:

A fürdést ilyenkor nyilván nem úgy értik, hogy ne tisztálkodjál vízzel, hanem úgy, hogy célszerűbb ilyenkor zuhanyozni, ahelyett, hogy belefeküdnél egy kád vízbe.

A menstruáció alatt kicsit nyitott a méhszáj, ilyenkor a hüvelyben levő esetleges kórokozók (gomba, baktérium), amik ott kisebb mennyiségben nem okoznak gondot, mert a hüvely egészséges savas ph-ja miatt nem tudnak túlszaporodni, a méhnyakon át feljuthatnak a méhbe, onnan esetleg a petevezetékekhez, ahol viszont komolyabb gondot okozhatnak.

A meleg víznek valóban van görcsoldó hatása, de ez akkor is érvényesül, ha zuhanyzol, nem pedig a kádban fekszel, olyan testhelyzetben, amikor kisebb-nagyob mennyiségű víz beáramolhat a hüvelyedbe.

Ha nincsen zuhanyzótok, attól még tudsz a kádban "zuhanyozni", akár guggoló testhelyzetben is.

Az intim higiénia ilyenkor nyilván még fontosabb, érdemes naponta többször vízzel megmosni az intim területeket.

2015. febr. 3. 19:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Rendben,köszönöm,akkor nem tettem eddig olyan nagy rosszat azzal hogy fürödtem!:)
2015. febr. 3. 21:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Sokáig kádban fürödtem menstruáció alatt is, zuhanyrózsával lemostam előtte a vért, és úgy fürödtem utána a kádban. Soha semmi bajom nem lett.
2015. febr. 3. 22:34
 8/8 anonim válasza:
Mindenképpen zuhanyozz, de kádat én se ajánlom, mert lehet egyedi probléma, de ha hosszan ülök a melegvízben nekem pl. iszonyatosan megfájdul a hasam.
2015. febr. 14. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!