Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Elkezdjem ma a fogamzásgátlót,...

Elkezdjem ma a fogamzásgátlót, vagy inkább a következő menstruációnál?

Figyelt kérdés
Soha nem szedtem még fogamzásgátlót,20éves vagyok.Sensilon a gyógyszer neve. Hétfőn jött meg,ma ugye szombat van de már pénteken sem véreztem.Ma így már a 6.nap van és nem akarom úgy kezdeni hogy kettőt veszek be.Szerintetek hogy csináljam?

2015. jan. 31. 10:06
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Sajnos ezt írja az utóbbira:

Doktornőtől most nem kérdezhet,

mert hétvégén nem fogad kérdéseket.

De a doktorúr rendel jelenleg ha minden igaz. :)

2015. febr. 1. 16:43
 12/22 A kérdező kommentje:

Sajnos ő sem. :/ Reggel felhívok valakit.Most csakcsak vasárnap van nem hiszem hogy szívesen segítenének.

Személyes üzenete: Sajnos jelenleg elfoglalt vagyok, átmenetileg nem tudok válaszolni. Kérem nézzen vissza később! Köszönöm a megértését!

2015. febr. 1. 16:46
 13/22 anonim ***** válasza:
Még reggel is időben leszel, ha mégis kell 72órás. Nyugodj meg, tudom ez a legnehezebb, amúgy szerintem nagy baj nem történhetett, ha azt írod a nagyja nem, csak kicsi ment beléd. Jajj hányszor aggódtam én is emiatt...
2015. febr. 1. 17:15
 14/22 A kérdező kommentje:

Hát a barátom is azt mondja hogy nem sok mehetett belém.Meg hát "találkoztam" elég sokkal de sosem tudhatom mennyi volt a tartályban. :D

Hamvas doktor Úr egyébként még az este folyamán visszaírt.Bemásolom amit én írtam és amit ő, mert nem tudom hova tenni a válaszát.

2015. febr. 2. 09:50
 15/22 A kérdező kommentje:

Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon kérem, segítsen mit tegyek.20 éves vagyok, és tegnap a barátommal becsúszott egy kis "baleset".Nem miattam de a lényeg ugyanaz.Nem sok sperma mehetett belém,de az biztos hogy egy kicsi igen sajnos.Megszakítással "védekeztünk", csak a barátom kicsit későn kapcsolt.Ma ugye vasárnap van,tegnap azaz szombat este feküdtünk le és a menstruációm péntek reggelre múlt el.Mennyire valószínű a terhesség? Régebben mindig késett körülbelül egy-két hetet a vérzés, de az utóbbi két alkalommal napra pontosan jött meg.Vélhetően, ha most ugye normális az e-havi ciklus is, akkor február 9.-én kellene peteérésemnek lennie.DoktorÚr szerint mindenképp vegyek 72 órás tablettát?Igazából ha nem muszáj nem vennék, mert már megvan a fogamzásgátló és a következő mestruációmtól terveztem szedni életemben először,de gondolom nem lenne szabad egy 72 órást követően alkalmazni.Illetve még egy fontos dolog...Én voltam felül, így állítólag kisebb az esély a terhességre a garvitáció miatt?!Hálásan köszönöm a válaszát! Üdv

Ezt írtam nekik mert már egyébként írtam vagy 3 orvosnak!

2015. febr. 2. 09:53
 16/22 A kérdező kommentje:

Úgy gondolom kedves Virág, hogy nem kellene gyógyszert beszednie, mert a gyógyszer hatásfoka is csak 80%-os. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

És már kaptam egy másik orvostól is választ:

Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

Ha lehetne tudni pontosan,hogy a peteérése mikor van akkor lehetne mellőzni az esemény utáni készítményt.Tehát elméletileg a naptár módszer alkalmazása mellett nincs szüksége esemény utáni tablettára.Azonban a teljes biztonság az esemény utáni tabletta mellett szól. A következő menstruáció első napján elkezdhető a fogamzásgátló szedése.

2015. febr. 2. 09:54
 17/22 A kérdező kommentje:

Hamvas Ferenc DoktorÚr válasza azért érdekes nem?

Ha így fognám fel, hogy végülis a 72órás sem 100%, lehet már lenne egy gyermekem.

2015. febr. 2. 09:56
 18/22 anonim ***** válasza:

Úhh... ez tényleg érdekes, én sem tudom értelmezni egészen...

Ha ezer százalékra biztosra akarsz menni, akkor menj el 72órásért, de ha logikusan végig gondoljuk iszonyú kicsi az esélye hogy tényleg ebből besikerüljön valami. Hát nem vagyunk előrébb ezekkel :/ Talán írj ki egy új kérdést? hátha volt már valaki ilyen helyzetben és tud tanácsot adni, bár tényleg minden test más és máshogy működik... ketten nem lettünk okosabbak sajna. :(

2015. febr. 2. 13:26
 19/22 A kérdező kommentje:
Mindegy igaz hogy a 3.nap de vettem egy tabit be 72 órán belül. :)
2015. febr. 7. 13:43
 20/22 anonim ***** válasza:
Jó hogy megírtad, azért ennek örülök, gondoltam ám rád, hogy mi lehet! Akkor teljes megnyugvás! :) Tudtál orvossal beszélni vagy gyógyszertárban kiadták?
2015. febr. 7. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!