Laktózt tartalmazó fog. Gátló laktózérzékenység mellett?
Így utólag visszatekintve, a nődoki, aki felírta a gyógyszert egy tróger volt. Nem kérdezett semmit, nem mondott semmit, vérvétel is csak azért lett, mert az asszisztens kérdés nélkül kiírt, én meg elmentem, akkor nem volt ott a doki. Meg is lepődött, hogy minek voltam.
Szóval kezembe nyomta a receptet, és annyit mondott, hogy minden ott van a tájékoztatón.
Akkor olvastam , hogy laktózt tartalmaz, én meg érzékeny vagyok rá. Nem éreztem, hogy felfújódnék, vagy valami, mint mondjuk egy bögre tejnél, de ott van bennem a kisördög, hogy mi van, ha nem szívódik fel rendesen , és akkor cseszhetem...
Valaki, ötlet, tapasztalat?
"Lakik bennem egy kisördög,
ezt hagyták rám az elődök,
mit is tehetnék ellene,
ha beindul én is pörgök vele..."
Most egy kicsit utánajárva a dolgoknak, ha nem okoz tüneteket, akkor azzal a minimális mennyiséggel semmi gond, és a felszívódást nem akadályozza. A tájékoztató nem ír arról, hogy intolerancia esetén mi is a helyzet?
Nem, annyit írt, hogyha tudok róla, hogy van intoleranciám, akkor jelezzem.
Végülis csak 1 levéllel kaptam, legkésőbb amikor megyek a következő adagért, szólok, de aggódok, hogy mi van, ha nem is véd, védekezzünk-e máshogy, de akkor minek a gyógyszer...:)
Elméletileg olyan kis mennyiségű laktóz van benne, hogy nem kellene gondot okoznia, csak szuperérzékenység esetén. De legközelebb kérdezz rá, hogy megnyugodj. Én 4 éve szedek laktóztartalmú gyógyszert úgy, hogy laktózérzékeny vagyok de nem volt eddig gond. Pedig nekem elég egy deci tej ahhoz, hogy napokra belázadjon az emésztőrendszerem.
Mit szedsz?
Elizette 3mg/0,02 mg
Remélem nagyon , hogy nem lesz baj, ez az első fogamzásgátlóm, nem tudtam, mire kellene figyelni dokinál
5 vagyok, én lindynette-t szedek.
A megnyugvás kedvéért szerintem amíg vissza nem mész a dokihoz, védekezz gumival is és ha újra mész, mindenképpen kérdezd meg. Vagy menj vissza hamarabb.
Lányok ezekben pár mg van nem pár gramm (biztos hogy kevesebb mint 1 g, eleve a tabletták tömege is kicsi) mellesleg tablettázási segédanyagként! És tényleg csak valami extrém érzékenység esetén ha meghajt és nem szívódik fel akkor van baj. Különben meg egy "sima" ételmérgezésnél is a hányás/fosás felszívódási problémát okozhat.
Úgyhogy aki fogi gátlót szed és a tabletta bevételétől számított 4 órán belül hány vagy megy a hasa bármilyen okból akkor gyanús hogy nem szívódott fel elég hatóanyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!