13 évesen mellrák?
Figyelt kérdés
Tegnap este észrevettem, hogy az egyik mellem mellbimbójánál egy kis csomó van. Most csak a mellbimbóm nő, vagy vam aggodalomra okom?2015. jan. 18. 08:39
1/10 anonim válasza:
Mekkora csomó? Amikor nekem nőtt a mellem èn is mindig gyanakodtam :) figyelgesd ès ha fájdalmas a csomó akkor mindenkèpp orvos. Mutasd meg anyukádnak. Ő megmondja.
2/10 anonim válasza:
Nincs aggodalomra okod, de nyugati étrend/életmód mellett.. sokan megbetegszenek, valakik fiatalon, idő előrehaladtával pedig egyre többen.
3/10 anonim válasza:
13 évesen szinte teljesen KIZÁRT a rák!!!
Növekedéstől vannak ilyen csomók, amik a ciklusoddal együtt eltünnek majd újra megjelennek.
4/10 A kérdező kommentje:
Eleg pici (kb 0,5 cm atmeroju) a csomo, de ha megnyomom, akkor faj. Egyebkent eleg "lapos" vagyok es meg nem jott meg.
2015. jan. 18. 13:21
5/10 anonim válasza:
Ha fáj, akkor érdemes orvoshoz menni. Lehet, hogy jóindulatú, vagy csak egy kis zsír, de jobb félni, mint megijedni.
14/L
6/10 anonim válasza:
Nekem tele van csomókkal a mellem, és egyszer nagyon elkezdett fájni. Nálunk a tüdőszűrő mellett van egy emlőrákszűrő szoba is, oda mentem el. A hölgy rendkívül megértő és kedves volt, megvizsgált. Miközben vizsgálta a melleimet folyamatosan kérdezgetett hogy mi fáj és mi nem, illetve ha csomót talált akkor megfogta a kezem és megmutatta hogy hol vannak. Azt mondta hogy ezek teljesen normális nyugvó mirigyek és nem kell aggódnom miatta, de ha nagyon aggódok akkor elmehetek UH-ra. Azóta nincs semmi problémám. Szerintem keress fel te is egy hasonló szakembert aki megmutatja mi hol van, megnyugtat, és elmondja hogyan csináld az önvizsgálatot. Csak havi 10 perc de életet menthet, szerintem megéri :) 18L
7/10 anonim válasza:
13 évesen csak abban a kivételes esetben lennél emlőrákos ha édesanyád már szintén az lenne, mert a genetikai emlőrák támad csak a klimax előtt.
tehát ez kicsukva.
ebben a korban fejlődik az emlő, és sokféle fura dolog előfordulhat ami magától megoldódik.
ne aggódj.
ha végképp aggódsz, menj el ultrahang vizsgálatra.
(mammográfiás szűrőasszisztens vagyok)
8/10 anonim válasza:
Nem rák,hanem nő a melled és a melledben lévő mirigyeket érzed,valóban olyan érzet,mintha csomók lennênek.
9/10 anonim válasza:
13 évesen nincs mellrák.
Egyszerűen most növekszik a melled.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!
2015. jan. 18. 21:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!