15 éves lány vagyok és a bal mellem 2x akkora mint a másik, és egy kicsit keményebb is?
Figyelt kérdés
Lehetséges, hogy mellrákos vagyok vagy ilyesmi állhat a dolog mögött? Félek, Át néztem a mellem, de én nem talállok bene semmi ilyenre utaló csomót, azt könnyen észre lehet venni ha tapogatom? meg amikor a hasamon alszok kényelmetlen... de mind2 mellem fáj olyankor ! nagyon félek.2010. febr. 7. 11:25
11/19 anonim válasza:
Igen, ő hozzá menj. De miért ne fordulhatnál anyukádhoz, hogy aztán együtt menejtek? Én ezt nem értem... Azt mondod, félsz az orvostól. Most talán nem félsz?
12/19 anonim válasza:
Nyugodtan fordulhatsz a háziorvoshoz is, nőgyógyászhoz is. Van nőgyógyászod? Ha még nincs, akkor már amúgy is időszerű, hogy legyen. Anyukádhoz bátran fordulhatsz, azért ő az anyukád, hogy veled legyen, és segítsen neked.
13/19 A kérdező kommentje:
Nem az orvostol félek hanem attol , hogyha kiderül hogy még is mellrákom van :/ 15évesen
2010. febr. 7. 12:36
14/19 anonim válasza:
Aha. Mert most így jobb, ugye?
15/19 anonim válasza:
Minél hamarabb mész orvoshoz, annál hamarabb fognak megnyugtatni, hogy nincs rákod, és ettől jobban fogod érezni magad.
Ha pedig véletlenül mégis volna, aminek ebben a korban kicsi az esélye, akkor életbevágó, hoyg minél hamarabb lásson az orvos. Tudod, ugye, hogy minél hamarabb találnak meg egy rákot, annál könnyebben és eredményesebben gyógyítható? Kezdeti stádiumban még szó sincs arról, hogy levegyék.
16/19 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat.
Amúgy ilyen ÉKG-n nem lehet észre venni egy mellrákot ugye? mert minden évben megyek viszgálatra vérvétel stb és nem sokára fogok menni !
2010. febr. 7. 12:43
17/19 anonim válasza:
Nem, nem lehet. Azt mellszűréssel lehet, az EKG a szívedet nézi. De miért nem voln egyszerűbb találgatás, tippek vadászás, és rémálmok gyártása helyett orvoshoz menni? Mi ezt úgysem tudjuk megoldani.
18/19 anonim válasza:
Érthetőek a félelmeid, de bátornak kell lenned. Örülj, hogy olyan korban és olyan országban élsz, ahol rendelkezésre áll a megfelelő orvosi ellátás, és van hova elmenned, hogy segítsenek neked.
19/19 anonim válasza:
Ha megnyomod és fáj, akkor jóindulatú daganat, ha nem fáj az nagyobb baj, mert akkor már áttét keletkezett. (Bár 1-2 év alatt sokkal súlyosabb lenne) De az is lehet, hogy semmi baj, hiszen minden nőnek különböző nagyságú a két melle. De jobban teszed, ha a biztonság kedvéért elmész az orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!