Gyógynövényeknek valóban nincs semmi hatásuk?
Magas a tesztoszteron szintem,de az orvosok nem találták meg az okát,valószínűleg örökletes,és csak "úgy van",el kell fogadjam.Egészséges vagyok mint a makk,csupán az emelkedett tesztoszteron szint miatt erősen szőrösödöm,pattanásos vagyok,és valószínűleg nehezebb esem majd teherbe.Fogamzásgátlót nem szedhetek egyéb okok miatt,mert ezt javasolták,és a kozmetikai kezelést.Azt mondta az orvos,hogy a gyógynövényeket felejtsem el,mert badarság,nem ér semmit se a hormonokkal kapcsolatban.
Fodormentáról és görögszénamagról olvastam,illetve a ligetszépéről is,mint hormonharmonizáló növények.Bele akartam kezdeni egy gyógynövényes teakúrába,de ez teljesen elvette a kedvem.Valóban feleslegesek ezek a gyógynövények?Van valakinek tapasztalata?
Utolsó: Tudom, "akinek nem inge, ne vegye magára". Csak nehéz:)
Igen is rossz érzés ilyeneket olvasni: "Az orvosok nagy cinikus szemétládák" (idézet az egyik hozzászólótól).
Azt is tudom, hogy nem kellene ilyeneken kiakadnom, de igen is bánt. Abszolút mértékben elhivatottnak érzem magam még így az egyetem végén is, így nagyon rossz, mikor ráébredek, hogy sokan már ismeretlenül is úgy állnak hozzám, hogy "egy cinikus szemétláda vagyok".
Tisztában vagyok vele, hogy vannak negatív példák. Sőt mi több, magam is tapasztaltam már negatív dolgokat az egészségügyben.
De a mostani generáció tud változtatni, fejlődni, javítani. Viszont eléggé visszaveti a lelkesedést, ha neten olvasgatva azt látják, hogy mindenki csak szapulja az egészségügyi dolgozókat. És ha valaki alapból úgy áll ahhoz, akihez elvileg segítségért fordul, hogy "na ez is csak egy szemét f...sz, akit csak az érdekel, hogy minél több pénze legyen, a beteg gyógyulása biztos nem", az igen is rányomja a bélyegét az egész orvos-beteg kapcsolatra és kommunikációra. Ez pedig tovább generálja a feszültséget.
Természetesen ez fordítva is igaz, ha az orvos alapból negatívan áll a beteghez, az is ugyanilyen hatású.
Sajnos egyébként nekünk is csak egy kötelezően választható kurzusról volt szó, de szerencsére sokakat érdekelt. És mivel tényleg jó, érdekes és hasznos óráról volt szó, azért terjed az infó az egyetemen belül, hogy érdemes bejárni rá.
Pont az tetszett legjobban az egészben, hogy nem azt mondta, hogy "a növények semmit se érnek", vagy a "növénye mindenre jók". Tudományos vizsgálatok alapján mondta valamiről azt, hogy ez jó, ezt érdemes használni, vagy épp azt, hogy jó eséllyel csak egy felkapott dolog, amiből valaki pénzt csinál, hatása meg nincs. Nem volt egyik irányban sem elfogult:)
Remélem a kommentemmel azért legalább részben visszaadtam a hitet, hogy nem mindenki azért végzi el az orvosit, mert nem tudott jobbat kitalálni/meg akar gazdagodni/anyuci azt mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!