Fogamzásgátló mellett normálisak ezek a dolgok?
9 hónapja szedem a Yasminelle nevű fogamzásgátlót, mert tavasszal két nagy cisztám volt, és a doki a műtét elkerülése miatt ezt javasolta. 3 hónap alatt fel is szívódott mind a kettő (az egyik majdnem 6 centis,vérrel telt volt), de helyette kialakult sok pici.
3 havonta járok a kötelező vérvételre, ultrahangokra, és eddig a sok apró mindig ott volt, és volt pár mellékhatása a gyógyszernek,amikről mindig tájékoztattam a dokimat.
A vérzésem és a görcseim pl. egyáltalán nem enyhültek, súlyos migrénem van,elég gyakran, hangulatingadozás... az orvosom azt mondta,ezekkel együtt kell élni sajnos. De a tabletta szedése előtt semmi bajom nem volt, fájdogált a hasam persze,mikor megjött,de soha nem voltam pl. munkaképtelen a fájdalomtól, vagy depressziós szörnyeteg,mint néha most. Azóta orvost váltottam.A második orvos is csak a folyamatos vérvételt, ultrahangot kérte, hiába mondtam, hogy másik gyógyszert szeretnék. Azt mondta,ennek bőven jó a hormontartalma, nem ad másikat.A háziorvosom szintén ezt mondta. Jártam sima SZTK-s nőgyógyásznál,ő is azt mondta, a Yasminelle nagyon jó, folytassam.
A problémám viszont az, hogy ez a 3. olyan menzeszem,ahol érzem, hogy szabályosan kiszakad belőlem valami (az egyik cisztámat pont így vettem észre, hogy iszonyatos vérzésem volt és fájdalmam), szörnyen fáj,nagyon vérzem,ezt pedig 9 hónapnyi tablettázás után nem tartom okénak. Nem tudom, hogy keressek-e 5. orvost, vagy fogadjam el ezt a dolgot és éljek együtt vele... másoknak mi a tapasztalata?
27/N
A súlyos migrén nagyon nem jó jel, lehet, hogy nem csak váltani kellene, hanem abba is kellene hagyni. Főleg akkor, ha aurával jár.
Én biztosan elmennék a 6. orvoshoz is....
Egyébként is...ha elmúltak a ciszták, minek kell tovább szedni?
Köszönöm mindenkinek a választ, közben eldöntöttem, hogy elmegyek a sokadik dokihoz is.
Egyetlen egy sztk-s doki volt,a többi mind magánorvos, mert mikor a panaszok kezdődtek a cisztákkal, akkor nem volt időm kivárni míg az sztk-ba adnak időpontot sajnos. Nagyon sok pénzem ment rá erre már. :/
Amúgy egy évet kell szednem,ez volt az orvos javaslata, meg a folyamatos ellenőrzés,én pedig, mivel nem igazán vagyok ebben tapasztalt, nyilván rá hagyatkoztam,de utólag nagy hibának tartom.
Köszönöm még egyszer mindenkinek, keresek másik orvost! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!