Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől lehet ilyen valakinek a...

Mitől lehet ilyen valakinek a hasa?

Figyelt kérdés
Miért van az, hogy egyes nők inkább hájasodnak, úszógumi és lötyögő has, vannak akik viszont csak gömbölyödnek és inkább olyan pókhasuk van ha meghíznak.Nálam is ha felszedek kb 5 kg-ot akkor inkább úgy nézek ki mint ha fel lennék fújodva,de a bőr ugyan úgy feszes és nem hájas.Alapból vékony vagyok és lapos a hasam,de ha hízok akkor nekem ilyen lesz és nem az a narancsbőrös lötyögős. Szóval mitől van, hogy valakinek ilyan valakinek olyan?Mert a férfiaknál még mondhatom, hogy fogjuk rá, hogy sőrhasa van és azért hordó,de a nők többsége nem az alkohol miatt hízik meg.
2010. febr. 5. 11:15
 1/6 anonim ***** válasza:

itt sztem sokféle dolog keveredik a kérdésedben.

ha vkinek étkezés után feszes és nagy a hasa, az nem elhízás, hanem felfúvódás.

az elhízás esetén vannak a sörhasúak, amit alma típusú elhízásnak is neveznek, és vannak a körte típusúak. az első csoportba azok tartoznak, akiknek a felesleg a has, derék köré rakódik le (centralis obesitas), körtéknek pedig a csípőre, fenékre.

ha a hasra rakódik a zsír, akkor két helyre rakódhat: a bőr alá, illetve a belső szervek köré (ezt hívják viszcerális vagy zsigeri zsírnak). Ezt külső szemmel nem lehet megállapítani.

akinek lötyögősebb a hasa, az lehet, hogy már szült, vagy lefogyott (tehát a bőr korábban kitágult, ezt gyakran kísérik kékes-vöröses csíkok. ez a bőr felrepedéséből adódik, nem ez a narancsbőr). ha a megereszkedés olyan fajsúlyos, hogy lelóg a lábra a has, hasköténynek is hívják. a narancsbőr nem a hason, hanem a fenéken és a combon van.

a narancsből ellen sokat lehet tenni, a (terhességi) csíkok ellen nem (csak halványítani lehet).

2010. febr. 5. 11:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Külső szemmel nem lehet megállapítani: márminthogy bőr alatti vagy zsigeri-e.
2010. febr. 5. 11:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Azért, mert a testalkat genetikán múlik. Az is, hogy hízékony-e valaki, és az is, hogy hogyan rakódik rá a zsír.

A "lötyögös" zsír, az bőr alatti zsír, és sokkal kevésbé veszélyes az egészségre nézve. A kemény "pókhas" az zsigeri zsír, ami a belek közé rakódik, sokkal veszélyebb pl. szívbetegségek, cukorbetegság szempontjából, mint a karfiolsegg. A zsigeri zsírt sokkal nehezebb is eltüntetni állítólag.

Ezért van az, hogy (ezt a háziorvosm mondta, aki belgyógyász is) újabban az orvosok már a testtömeg indexszel foglalkoznak, hanem a haskörmérettel. Sokszor látok én is ropilábó, ropikezű pasikat, akiknem akkora hasuk van, mint egy 9 hónapos terhesnek. Az ő testtömeg indexük jó, mert ugye semmi izom nincs rajtuk, meg pálcika végtagok, de nyilvánvaló, hogy valami nincs rendben. És ez a haskörméretből látszik, de a BMI-ből nem. És mgis ő fog előbb infarktust kapni, nem pedig a BMI szerint túlsúlyos bögyös-faros-combos maca. (Nőben ritkább a pókhas, de ott is előfordul.)

2010. febr. 5. 11:34
 4/6 anonim ***** válasza:
* "...NEM a testtömeg indexszel foglalkoznak..."
2010. febr. 5. 11:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Most akkor ha én hízok 5 kg-ot(ami sajna hamar meglátszik,pedig nem tűnik így soknak,de a ruhaméret és az arcomon egyből meglátcik még +2 kg is), akkor miért nem hályasodik a hasam?Ugyan olyan feszes a bőr rajta.Ha vissza folyok akkor pedig a bőr nem nyúlik meg(igaz még fiatal vagyok,de nem sportolok semmit, és hogy hízok az inkább attól szokott lenni ha sokat eszek, magától az édességtől vagy szénhidrát dús kajától nem igazán.Legalább is eddig nem.Szóval most nekem akkor mi lehet?Igaz a popsimon és a lábamon van narancsbőr és csíkos a serdülőkori változásoktól(de akkoriban még sportoltam).
2010. febr. 5. 11:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Pár kiló ingadozástól nem fog megnyúlni a bőröd. Az inkább akkor van, ha valaki 20-30-40 kilókat dob le. 3-4 kiló ingadozás lehet akár a menstuációs ciklus során változó vízháztartástól.
2010. febr. 5. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!