Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől van az, hogy valakinek...

Mitől van az, hogy valakinek nagyon görcsöl a hasa menzeszkor, másnak egyáltalán nem?

Figyelt kérdés
Akinek nem fáj annak könnyebben kijön a cucc és nem kell olyan erős összehúzódás? vagy miért? ezt nem értem!!
2009. nov. 25. 22:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát nem vagyunk egyformák és igazság sincs. Valszeg genetika, vagy aki nem görcsöl az fogamzás gátló miatt nem görcsöl.
2009. nov. 25. 22:36
 2/6 anonim ***** válasza:

Akinek nem görcsöl általában, annak is van néha fájdalmas menzesze. Több oka lehet szerintem:

- nem mindenkinek egyformán erősek a méhösszehúzódásai (ez okozza a görcsöket), ez lehet alkati, vagy hormonális adottság is,

- és hát nem is egyformán éljük meg ugyanazokat a fájdalmakat. Egyik falfehéren, hányingerrel, szédelegve is teszi csendben a dolgát, dolgozik, tanul, tornázik (az ilyen lányok, nők szoktak később csendben, méltósággal szülni), a másik pedig kisebb fájdalommal, még pozsgás arccal is otthon gubbaszt vagy éppen napközben mindenkinek panaszkodik (az ilyenek pedig hangosan jajveszékelnek szülés közben is).

Az biztos, hogy az erős fizikai igénybevétel, vagy pl. felfázás erősebb menstruációs görcsöket okoz. De más okai is lehetnek ennek (pl.ciszta, gyulladás, hormonok, stb), amit nőgyógyász tud megállapítani.

2009. nov. 26. 07:12
 3/6 A kérdező kommentje:
Jó de itt vagyok én. SEMMI bajom nincs. Több orvosnál is voltam már, mindenhogyan megvizsgáltak, semmi. Mégis majd belepusztulok a fájdalomba. És igen, van hogy ilyenkor hazajövök suliból, mert nincs értelme ott szenvedni, úgyis hazaküldenek. Nem mondanám alacsonynak a fájdalomküszöbömet. Na és akkor ha semmi bajom nincs és nem rinyálok feleslegesen, miért van ez a kibírhatatlan fájdalom? Már a napi 3 cataflam se elég! Másnak meg miért nincs? Tényleg nem értem!
2009. nov. 26. 18:02
 4/6 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Sok helyen olvastam, hogy az erős mensesfájdalmak hátterében sokszor endometriózist találtak.

Ezt viszont egy normál vizsgálattal nem tudják megállapítani. Ugyan hallottam már olyat, hogy ultrahanggal állapították meg, de többnyire csak laparoszkópos műtéttel derítették ki.

De ez nam azt jelenti, hogy mindenki, akinek erős görcsei vannak, ebben szenved.

Mivel nem érezzük egymás fájdalmát, szerintem nem igazán lehet nyilatkozni arról, hogy a másiknak mennyire erősek a görcsei.

Arra pedig még a dokik sem tudnak válaszolni, hogy miért éljük meg ennyire másképp.

Nem hiszem, hogy mindenki hisztizne, akinek jobban fáj.

2009. nov. 29. 19:21
 5/6 anonim ***** válasza:

11-26.07:12 vagyok.

Ezért is írtam, hogy van, akinek erősebbek a méhösszehúzódásai, másoknak gyengébb (valahol az első mondatok egyike volt). Sajnos én is szenvedek, pedig nem vagyok már fiatal. Tinikoromban rettenetes rosszullétek, ájulás kísérte az első két napomat, most, sok évvel a szülés után is hányok a görcsöktől, de szerencsére már nem ájuldozok. Én is voltam sok orvosnál, vizsgáltak mindenhogyan, de mindent rendben találtak. Viszont tény, hogy az idő múlásával megtanultam jobban kezelni, elviselni a rosszulléteket: alig 1-2 ember veszi észre, hogy valami bajom van. Valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy - mivel minden hónapban ugyanolyan pokolian éreztem magam - nőtt a tűrőképességem. Mindenesetre nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy kisfiam lesz, mert nem akartam, hogy a lányom ugyanennyit szenvedjen :(

2009. nov. 29. 19:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát igen, én anyukám meg annak örült hogy másodiknak lettem lány, így hátha nem öröklöm, de mégis így lett...Amúgy rajtam se veszik észre, legnagyobb fájdalmamban is én csinálom meg leggyorsabban a feladatokat suliban, de ettől még semmi sincs rendben. A gyógyszerek meg tönkreteszik a gyomromat, és van hogy mér így sem hatnak:( Olyan igazságtalan!!!
2009. dec. 1. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!