Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Bejött neked a fogamzásgátló?

Bejött neked a fogamzásgátló?

Figyelt kérdés
10 éve gumizok, váltani akarok tablettára, soha nem szedtem még. Kíváncsi vagyok, mióta szedtek gyógyszert, és peteérés alatt is engeditek e hogy a párotok bent menjen el, vagy erre érdemes gyógyszer mellett is odafigyelni? Azért érdekel ez a része nagyon, mert 2 barátnőm is gyógyszer mellett lett terhes.
2014. dec. 30. 20:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyszer 4 évig szedtem egyhuzamban. Semmi problémám nem volt vele és terhes sem lettem természetesen mellette. És hogy tudd, fog. gátló szedése mellett nincs peteérés.:) Ugyanis az kikapcsolja a természetes ciklust és egy mesterségest hoz létre helyette, egyik hatása, hogy meggátolja a peteérést és vannak még további hatásai is, ami gátolja a teherbeesést. Viszont amit tudni kell, hogy pontosan ahogy le van írva, úgy kell szedni és pontosan figyelni arra, hogy mik gyengíthetik a hatását. És a legtöbb nő, aki gyógyszer mellett lesz terhes, ők nem figyelnek erre és azért esnek mellette teherbe.

Aztán szedtem még egyszer fog. gátlót, azután, miután szültem. Tervezett baba volt, fog. gátló abbahagyása után fél évvel jött össze a terhesség. Akkor viszont egyáltalán nem volt jó, nagyon feszültek és fájtak tőle a melleim, plusz állandóan hüvelyi fertőzéssel vagy irritációval küszködtem. Valószínűleg a terhesség, szülés következtében történő hormonváltozások miatt a gyógyszerre nem reagált jól a szervezetem, ezért abba kellett hagynom, azóta megszűnt minden ilyen problémám.

Szóval először igen, bejött, másodszorra nem.

Én amúgy azt gondolom, hogy ha eddig is bevált a gumi és minden rendben van veled nőgyógyászati téren, akkor nem biztos, hogy jó a gyógyszer. Mert lehet hogy nem lenne vele semmi gondod, de ha mégis?

Viszont ugyanakkor ha meg megfelelő lenne neked is és előírásszerűen szeded és figyelsz mindenre, akkor azért nagyon-nagyon nehéz mellette teherbe esni.:)

Én összességében így 5 és fél évig szedtem fog. gátlót és tényleg nem lettem terhes.

2014. dec. 30. 21:01
 2/4 anonim ***** válasza:

1,5 évig szedtem, mindig belém élvezett a párom, nem lettem terhes.

DE a végére a libidóm a béke segge alatt, így abbahagytam. 2 évig küzdöttem vele, mire visszaállt a ciklusom rendje és durva mellékhatások lettek abbahagyás után.

2014. dec. 30. 21:03
 3/4 A kérdező kommentje:

Azért szeretnék tablettázni, mert a gumit nem ésszerűen használom. Nem tudom megállni, hogy ne nélküle csináljuk, és ezért eleinte mindig gumi nélkül, majd amikor már majdnem elmegy a párom, akkor húzzuk fel. Attól tartok, addig jár a korsó a kútra effektusba bele fogok esni, túl sok ideje játszom már ezt a játékot, és biztosra akarok mostmár menni.

Azt nem engedtem még soha, hogy belém menjen a másik. Olyan bizarrnak gondolom, hogy utána meg folyik kifele ki tudja meddig. De hát ő szeretné, én meg úgy gondolom ezzel neki is teszek egy szívességet meg magamnak is, hogy a gyógyszer szedése miatt mostmár biztonságban érezhetem magam teljesen.

Ez a libidó dolog viszont most megijeszt, mert nekem amúgy sincs nagy étvágyam, nem akarnám hogy ebbe belerondítson a dolog... meg persze a többi részt illetően sem lenne jó ha összeborítana bennem mindent.

2014. dec. 30. 21:19
 4/4 anonim ***** válasza:

2-es vagyok:

Tudom, hogy sok nőnél semmi tünet sincs abbahagyás után, de én jól megszívtam. életben többet nem szedek fogamzásgátlót

Az arcom tele lett nagy pattanásokkal, a hajam állandóan zsíros volt, de ezt úgy képzeld el, hogy reggel megmostam, estére full zsír lett.

A menstruációm mint a mesében. Egyszer 108 napig semmi...arra kaptam még egy kis hormont pfff

Cisztáim lettek a nem "kimenenstruált" petesejtekből.

A hormonjaim az egekben. Az endokrinológus meg azt mondta hogy hát még egy kis hormon vagy még egy kis hormon pfff

Szóval küzdöttem. Váltottam életmódot, az segített.

2014. dec. 31. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!