Miért fájt a rákszűrés?
Életem első citológiai levétele volt. Imádom a nőgyógyászomat, még lányka koromban is nála voltam, mindig óvatos és kedves, ezért sose stresszelek vagy parázok nála.
Mivel 22 éves vagyok, azt mondta, ideje levenni a citológiát. Azt mondta, kicsit kellemetlen lesz, de gyorsan megvan. Na, én felfeküdtem tök lazán, és amíg a hüvelybe tolta a műanyag kacsát addig nem volt semmi gond, de amikor elkezdte szétnyitni a méhszájat, én úgy összerezzentem a fájdalomtól, hogy majdnem leestem a nőgyógyászati székből, pedig hatalmas luxusfotel, simán elfért volna mellettem még egy ember. Mivel felcsusszantam, nem tudta megnézni a méhszájat meg levenni a kenetet, így mégegyszer tolta... én azt hittem, mentem meghalok, úgy fájt. A doki szerint idővel majd hozzászokom és nem lesz ennyire kellemetlen.
Más is járt már így? Vagy aggódnom kellene gyulladás miatt?
Sem a méhszájat, sem a méhnyakat nem nyitják ki semmiféle nögyógyászati vizsgálat során, az nem is lehetséges. A rákszüréskor a hüvelybemenetet nyitják ki, hogy be tudjon nyúlni kenetet venni.
Mi itt csak találgatni tudnánk, hogy miért fájt, az ok lehet millióféle.
ma 19:16
Pontosan úgy van ahogy írod. A méhszájat tágítják, és egy hosszú pálcika segítségével vesznek le kenetet. Nem szabad fájnia, legfeljebb csak kellemetlen érzésnek kéne lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!