Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mindjárt elbőgöm magam. Mit...

Mindjárt elbőgöm magam. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, mindjárt 18. Most jött meg (tegnap este) harmadszor életemben. Ami még rosszabb hogy az első 2011ben a második egy éve volt és most ez a harmadik. Tisztába vagyok vele hogy ez nem stimmel, voltam már orvosnál vele. A gond az hogy totál ki vagyok készülve. Betétet használok de embertelen kényelmetlenül érzem magam. Leülök valahová, és miután felállok érzem ahogy megindul és folyik. Undorító, kényelmetlen és kiborító. Nem érzem magam biztonságban. Feszélyezve érzem magam egész nap. Este pedig vigyázz-ba vágva magam a hátamon fekszek félóránként felkelek és rettegek a reggeli felkeléstől mert amikor felállok azonnal megindul és az előző alkalommal is így volt, azonnal átáztam hallottam ahogy kutyorog a hasam. Szörnyű.

Gondoltam a tamponra de attól meg félek. Úgymond vágyok rá hogy kipróbáljam mert vonz a gondolat hogy nem érzem ahogy folyik a vér. Azt már olvastam, hogy azt "ajánlják" hogy minivel kezdjen aki még sose használt tampont. Viszont miután csak harmadszor van meg ennyi szünettel (gondolom főleg ezért) nagyon sok vér van reggel és este is.

Kivagyok teljesen. Nem aludtam és már most is azon görcsölök mi lesz ma este.

Idegroncs vagyok, bárki hozzám szól máris visszakiabálok vagy megsértődök. Elviselhetetlen vagyok és én se tudom elviselni. Kényelmetlen az egész napom non-stop. Mit csináljak?

Ti hány évesen használtatok először tampont és mekkorát?

Van egyáltalán értelme a mininek ha annyit vérzek hogy másfél óránként cserélem a betétem?

Köszönöm előre is a segítséget.

2014. dec. 21. 17:57
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Igen, én is gondoltam rá hogy ébresztőt állítok be. Csinált már ilyet valaki? Milyen sűrűre szerintetek? 2x/3x az este folyamán?
2014. dec. 21. 20:11
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom nem mentél vissza a dokihoz...? Ideje lenne. Adott gyógyszert, nem használt, oké. Ez nem úgy megy, hogy 100% beválik, ha nem volt hatásos a kezelés, akkor vissza kell menni. Akár másik orvoshoz is. A PCOS nem jó, de valamennyire kezelhető, a te érdeked lenne. Olvasgass a témában, van sok fórum, oldal róla, plusz keress fel egy olyan orvost, aki ennek a szakértője.

Szerintem használj nyugodtan normál tampont, annyira nem hatalmas, csak elsőre picit ijesztő lehet, de milliószor kényelmesebb. Aztán később próbálkozhatsz nagyobbal is, ha szükséges, elsőre azért semmiképp nem ajánlanám. Ébresztőt meg nem tudom hogy állíts, ahogy szükségesnek érzed. De két alkalom szerintem untig elég. Használj éjszakai betétet, meg teríts magad alá egy törölközőt is, és akkor tuti nem lesz baj.

2014. dec. 21. 22:29
 13/21 anonim ***** válasza:
51%
Mennyi ideig szokott tartani?
2014. dec. 22. 00:00
 14/21 anonim ***** válasza:
51%

Pár nap múlva vége -

Vegyél be görcsoldót, ha nem tudnál normálisan aludni

2014. dec. 22. 00:01
 15/21 A kérdező kommentje:
A legutóbbi másfél hét volt intenzíven és még 1-2 nap pecsételő utána.
2014. dec. 22. 16:03
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon nem normális dolog!

Másfél hétig ennyire erősen vérzel??? Teljesen legyengülsz már a végére akkor, nem hinném, hogy az orvos normális volt, keress fel egy másikat.

Ha ennyire zavar tényleg próbáld ki a mini tampont, vagy éjszakai+normál betét éjszakára, és úgy csinálod, hogy a bugyid végéig kitartson a betét, szóval előrébb teszed a normált hátrébb az éjszakait, így hiába folyik, akkor sem lesz olyan a bugyid, vagy duplát használsz.

Lefekszel 10kor, felkelsz hajnali 2 felé és reggel 6ig már kibírod.

2014. dec. 22. 19:54
 17/21 anonim válasza:
100%

szerintem is menj el minél hamarabb orvoshoz!

egyébként a tamponról annyit...h én is 17 éves vagyok,és ha tehetem,használom..de eddig még csak a minit próbáltam. te is a minivel kezdd,könnyen fel fog menni,csak ne görcsölj rá. ha nagyon "kevésnek" tűnik,akk válts nagyobb méretre. de előbb tapasztald ki. figyelj,nem éri meg ennyit görcsölni a menstruáció miatt...csak lazán :)))

2014. dec. 22. 20:49
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Egyébként az okés hogy ma délután kb egy 2-2 és fél óráig semmi nem jött? Aztán már igen, újra.

2014. dec. 22. 21:58
 19/21 anonim ***** válasza:
Ez nagyon nem normalis...igazuk van a tobbieknek masik doki(k) es sztem normal v normal plus tampon esetleg gyengebb napon mini ha meg nem hasznaltal tampon. Szerintem eros verzesre tok jo a Libresse Natural Care nagyon sok vert ,,elbir,, .A hasfajasra vagy fejfajasra nekem bevalt a Nurofen vagy a hasfajasra a No-Spa. Remelem segithettem :))
2014. dec. 26. 20:53
 20/21 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok.ha tampont hasznalsz minim 2szer csereld mert nem szabad sokaig bent hagyni el lehet kapni fertozeseket...en 13 voltam es minit hasznaltam az elsonel.
2014. dec. 26. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!