Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Rendszeresen elkapom a hüvelyg...

Rendszeresen elkapom a hüvelygombát. Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
kb havi-kéthavi szinten állandóan kijön, amit canestennel kezelek 3 napig és elmúlik. 3-4-5 hét múlva újra kijön. nem értem
2010. febr. 2. 18:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy candidafertőzés van a háttérben.A grépfruitmagcsepp természetes baktérium és gombaölő.Lehet,hogy segítene emellett egy candida diéta:Tiltott a cukor,az élesztő,az erjesztett dolgok (pl.savanyúságok),az ecet,a gyorsan felszívodó szénhidrátok.A neten sokhelyen található részletes leírás a candidafertőzés tüneteiről és a diétáról.
2010. febr. 2. 18:51
 2/11 anonim ***** válasza:

Nincs rendesen kikezelve. Menj el a nődokihoz, ő ir ki tablettát, meg kúpot, meg a partnerednek - ha van - tablettát. Az is lehet, h Te hiába kezeled ki magad, a párod visszafertőz.

Ha komoly gomba, akkor a 3 napos kezelés nem elég.

2010. febr. 2. 18:53
 3/11 anonim válasza:

szerintem menj el nődokihoz, majd ő kenetet vesz, és gombatenyésztést csinál, és az alapján meg lehet állapítani hogy milyen gyógyszer szükséges neked. Ha nagyon makacsnak bizonyul, valószínű egy hosszabb kúrát fog neked felírni.

Vannak más megoldások is (de nem helyettesítik a dokit!):

pl.- tamponra teszel egy kis natur joghurtot, és azt felhelyezed magadnak alkalmanként. ez segít visszaállítani a hüvelyflórát

- lehet kapni intimzuhanyt, amihez veszel egy spéci oldatot, ez is segít helyreállítani

- na meg a legsrosszabb, a candidadiéta. erre ha rákeresel, mindent meg lehet tudni róla...

- és még a test ph-ja is befolyásolhatja a gombásodást, erre is jó egy kicsit odafigyelni

2010. febr. 2. 18:54
 4/11 anonim válasza:

18:54 -es vagyok

azt elfelejtettem, hogy rejtett (kezdődő) cukorbetegség is okozhat ilyen tüneteket

2010. febr. 2. 18:56
 5/11 anonim ***** válasza:
A canesten nem túl hatásos, mert a legtöbb gomba már rezistens, mivel ha kell, ha se használja mindenki, akkor is ha nincs baja. A három nap egyébként se elég, ha erösebb a fertözés. Menj orvoshoz, ott megállapitják, hogy pontosan milyen fertözésed is van, és a megfelö kezelést kapod. Ha van partnered, akkor öt is kell minden esetben kezelni, akkor is, ha tünetmentes.
2010. febr. 2. 18:58
 6/11 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat
2010. febr. 2. 18:59
 7/11 anonim ***** válasza:
nekem havonta előjött, pedig a párom is kezelve volt mindig, majd egy másik doki szerint váltani kéne a fogigátlóba és mióta váltottam nincs semmi probléma.
2010. febr. 3. 07:08
 8/11 anonim ***** válasza:
A 18h51-es vagyok.Annyiban egészíteném ki a válaszomat,hogy a candida fertőzés gyanuját erősítheti a fehér lepedékes nyelv és az erős édesség utáni vágy.A gombák (élősködő)fő tápláléka a cukor.Természetesen a nógyógyász diagnózisa mellett érdemes ezt az eshetőséget is figyelembe venni.A Steviát (növényi eredetű kalóriamentes édesítő)szokták ajánlani candida diétában a cukor helyettesítésére.ill. a nyírfacukor is szóba jöhet,mert nem táplálja a gombákat,pl. élesztős tésztákba alkalmatlan,mert nem kel meg.
2010. febr. 3. 09:22
 9/11 anonim ***** válasza:
A gombák mindig ott vannak az ember szervezetében, ha legyengül az immunrendszer, vagy antibiotikummal kiírtják a természetes baciközeget, akkor a gombák elszaporodnak. A Love Moon betéttel megszüntethető a gombásodás, ha visszajön 1-2 nap alatt elmúlik, nincs mellékhatása.
2010. febr. 3. 15:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Megint a 16h51-es vagyok.Nekem is az jutott még eszembe,hogy antibiotikum kúra után tud még felborulni az egyensúly,amin probiotikum szedése tud segíteni.De lehet, hogy tényleg hasznos mellé egy candida diéta is.
2010. febr. 3. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!