Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Most akkor ez hogy van?...

Most akkor ez hogy van? Terhes voltam? Voltam reggel dokinál és már ittho is vagyok rengeteg fájdalomcsillapítóval meg vitaminnal.

Figyelt kérdés
Ugyanis pár napja nagyon fáj a hasam és elmentem reggel orvoshoz és ő közölte h elmenz a babám. Ennyi? Nem is kell több vizsgálat?
2010. febr. 2. 11:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha 2-3 hetes lehetett, azután nem szükséges egészségügyi küret. Spontán elvetéltél, mintha menstruáltál volna. De ha továbbra is vérzel, mint egy rendes mencikor, inkább menjél el nőgyógyászhoz, de másikhoz.
2010. febr. 2. 11:12
 2/12 anonim ***** válasza:
Mivel gondolom még az elején lehettél ezért nme kell semmi más vizsgálat - mivel a kezdeti stádiumban voltál, gyógykaparásnak nincs értelme, (felesleges), terhességi tesztet nem érdemes csinálnia - mit kellene még vizsgálni ezen? Örülj, hogy ennyivel megúsztad - igy sokkal hamarabb rendbejössz.
2010. febr. 2. 11:13
 3/12 anonim ***** válasza:

Elég sok korai terhesség úgy szűnik meg, hogy szinte észre sem vesszük, esetleg 1-2 hetet késik a vérzés, kicsit erősebb vérzés, ilyen tünetei vannak...

Ha nincs több panaszod, akkor csak ENNYI!... :-(

Örülj neki, hogy "csak ennyi", lehetne rosszabb is : nekem volt olyan is, hogy 3 hetesen vetéltem el, csak azt vettem észre, hogy folyamatosan vérzek, nem akart abbamaradni, végül egészségügyi kürettel tudott csak rendbe hozni a doki... :-[

Nem minden terhesség marad meg, elég sok spontán abbamarad, ez állítólag természetes folyamat.

2010. febr. 2. 11:14
 4/12 anonim ***** válasza:

Sajnálom, és együttérzek veletek.

2-3 hetes terhesség azonban nincs. A terhességet az utolsó havi vérzés első napjától számoljuk. Amikor a vérzés kimarad, a terhesség már 4 HETES. Innen indulunk.

2010. febr. 2. 11:22
 5/12 anonim ***** válasza:
ma 11:22-es: már ne haragudj, de attól, hogy nem úgy számolják, még VAN 2 hetes, SÖT 1-2napos terhesség is, legfeljebb nem kimutatható - de még ez se igaz egészen.
2010. febr. 2. 11:29
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem, nem tévedek. Kétféle számolási rendszer van: a terhesség kora, és a baba kora. A baba kora lehet akár 1 napos is, a terhesség azonban nem. Amikor megállapítják, már minimum 4 hetes. Ez van, nézz utána.
2010. febr. 2. 11:32
 7/12 A kérdező kommentje:
Jó én ezt értem de én kb 3 hetes lehettem és akkor is így eltud menni? Mert tény hogy nagyon fájt a hasam és vérzek is eléggé.
2010. febr. 2. 11:46
 8/12 anonim ***** válasza:

Jaj. De nehéz ezt megértetni... :-(((

Tételezzük fel, hogy van "3 hetes terhesség". Ez ugyebár a vérzésed előtt egy héttel lenne, igaz? namőrmost ekkor a baba még be sincs ágyazódva, azaz egész egyszterűen csak eltávozik, vérzés és görcs nélkül, neked meg időben megjön a havi vérzésed.

A "3 hetes terhességnél" valószínűleg arra gondolhattál, hogy 3 hete estél teherbe. Ekkor azonban a terhesség már 5 HETES, a baba 3 hetes, és kb 2 hete ágyazódott be., Ha ez a baba ekkor elvetélődik, akkor annak már tényleg kísérőtünete a görcs és a vérzés.

Szóval hidd már el és fogadd el végre, hogy nincs 3 hetes terhesség. 3 hetes baba van, de a terhesség ekkor már 5 hetes.

Olvass utána: [link]

2010. febr. 2. 12:11
 9/12 A kérdező kommentje:
Jó akkor 5 hetes vagyok.Teljesen mindegy. Akkor is csak ennyi az egész? jaaa és nőgyógyász mondta h kb. 3hetes vagyok de ez már tényleg lényegtelen...
2010. febr. 2. 12:30
 10/12 anonim ***** válasza:

:-( Ne haragudj, de ha tényleg ezt mondta a nőgyógyász, akkor valószínűleg a piacon vette a diplomáját... :-(

Akkor összegezzük. 1 hetet késett a vérzésed, igaz? Aztán megjött, görcsöltél meg véreztél. A nőgyógyászod megvizsgált, és közölte, hogy terhesség volt, de már nincs.

Ilyen korai terhességnél általában nincs szükség küretre. A tested számára ez egy menstruáció, csak a szokásosnál kicsit erősebb. A méhnyálkahártya vérzés kíséretében leválik.

Őszintén sajnálom, ami veled történt.

2010. febr. 2. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!