Ha magán nőgyógyászhoz megyek és barátnőmet is vinném magammal (megvizsgálni), akkor az plussz pénz? (többi lent)
Lány vagyok és egyik barátnőmmel kipróbáltuk a szexet.
Nekem volt pár hete folyásom,viszont elmúlt pár napja amikor egyik este többet ittunk és kipróbáltuk a dolgot.
2-3 napra rá mondta,hogy valószínű tőlem kapott el vmit,mert folyása van stb stb. Volt dokinál kapott gyógyszert nem múlt el neki, idő közben nekem is újra előjött.
Szüleim ezt nem tudják,hogy egyik barátnőmmel kipróbáltam.
De azt tudják,hogy szenvedek ettől a gombás,fertőzéses dologtól,csak van amikor elmúlik és van mikor tök sokáig van,gyógyszerek nem nagyon használnak. Azt viszont nem tudtam,hogy amikor nincs semmi tünetem,meg nincs folyásom akkor is fertőzök :(
Na meg kicsit ittunk és nem is nagyon gondoltam erre.
Anyumék mondták,hogy majd menjek magán nőgyógyászhoz fizetik a felét,másikat én.Hátha egy fiatalabb orvos sokkal jobban oda figyel,na meg magán az másabb mint egy SZTK-s.
Arra gondoltam,hogy amikor januárba megyek,akkor barátnőmet is vinném,de nem tudom az plussz pénz lenne vagy sem.
Miért ne lenne plusz pénz? Ha őt is vizsgálják az is munka. Ha én elmegyek étterembe és viszem a barátnőmet akkor az ő részét nem kell fizetni, vagy mi? Nem értem a logikádat.
Egyébként meg fertőzés kezelésével nem kéne januárig várni mert addigra már simán lehetnek szövődményei.
Muszáj várni,mert sehonnan nincs pénzem,szüleimnek sincsen. Januárban lesz nekem is, meg nekik is.Nyilván ha most is tehetném,elmennék!!
Sztk-s meg szart sem ér, mert ugyanazt mondja írja fel, ott hagyok 3-4 ezer ft-ot a gyógyszerre, beszedem pár nap múlva újra előjön, 2-3 hetenként meg nincs kedvem be gyógyszerezni magam és 4 ezer ft-okat kiadni..nem érnek semmit.. hátha eddig nem lett semmi szövődménye akkor most se hinném,hogy lenne..
Jó igazatok van,csak gondoltam,hogy ha velem jön gyorsba megvizsgálja őt azért nem kell plussz pénz..csak a gyógyszerre..
De akkor csak elmondom mi a helyzet és neki mit kéne szednie,mert tüneteink egyeznek...
folyása is olyan mint az enyém..
elég rosszul érzem magam,hogy elkapta tőlem..
Ez nem feltétlen van így. Én dolgoztam magán és állami helyen is egészségügyben. Magán helyen arányaiba véve sokkal több szövődményes eset volt, hisz olyan szinten a pénzre mennek, hogy az ellátás színvonala megy rá. Kedvesek, meg minden csili-vili, de attól még nem feltétlenül jobb. Nem beszélve arról, hogy amilyen vackok a fizetések, mindenféle huszonéves egyetemről kipattant, nulla tapasztalattal rendelkező kölyök magánrendelőt nyit.
De mindegy, érleld magad januárig, hátha milliókba kerül majd, hogy meggyógyulj. Végülis tényleg az ember egészsége a legkevésbé fontos..
Látom még mindig nem érted. Egyfelől valószínűleg vényköteles gyógyszert kapsz majd, amit ő nem fog tudni kiváltani vény nélkül.
Másfelől pedig hiába a szinte biztos feltételezés hogy tőled kapta el, neki lehetnek olyan körülményei, pl allergiás reakció erre arra, magas vérnyomás stb. ami miatt ő például azt a gyógyszert nem is szedheti amit amúgy neked felírnak.
Neki is el kell mennie egy nőgyógyászhoz külön.
Nem kell hozzá magánnőgyógyász. Bemész az SZTK-ba te is és a barátnőd is, külön-külön, nem kell elmondani, hogy mi történt, csak hogy ez van és kérni kell, hogy csináljanak hüvelykenet tenyésztést. Abból kiderül, hogy ha kórokozó okozza a problémát, akkor az milyen fajta, mekkora számban van jelen és akkor az alapján írnak fel olyan gyógyszert, ami arra a kórokozóra van és máris megoldódott a probléma.
És egyébként minden beteget külön számláznak. Tehát ha ketten mennének, az dupla pénzzel járna.
Anyum barátnője ajánlott egy magán dokit,aki tényleg jó,lelkiismeretes, utána néz a dolgoknak stb Az SZTK-s félre kezelte mindig, 2 doki van ott,egyik se jó..
Nem vesznek kenetet,mert "tudja" mi a gond, amikor kértem,azt mondták felesleges,na akkor innentől kezdve miről beszélünk?
Ez van,akinek nincs pénze annak gallyra megy az egészsége!!
Jó értem..
Akkor meg kérj pénzt a szüleidtől és menj el magánorvoshoz, kérjen a barátnőd is pénzt az ő szüleitől és menjetek el orvoshoz. Gondolom a szüleiteknek is fontosabb az egészségetek, nem? Akkor el kell menni.
Nekem meg sem fordulna a fejemben, ha a gyerekem egészségéről lenne szó, hogy ne adjak pénzt erre. Beleértve a magánrendelés és a gyógyszerek árát is!
Anyumnak például teljesen jó a doki akihez jár,én is hozzá járok. Azt mondta őt sose kezelte félre,de volt mikor a másik dokinál volt ő vele se volt gond. Viszont mások meg panaszkodtak rájuk.
Anyum egyik barátnőjét kezelte félre az SZTK-s és ő azért váltott magánra.
Így mivel nem nagyon javulok.Úgy gondoltam én is inkább megyek magánhoz,amit anyum vetett fel,hogy kifizetjük. Hátha olyan derül ki amivel teljesen megszüntethető a dolog.
Barátnőm nincs jóban a szüleivel,nem is lakik velük. De dolgozik szóval megtudja majd oldani,meg januártól nekem is lesz munkám.Csak vmilyen szinten ha én vittem bele a fertőzése,gombába vagy kitudja mibe akkor vmennyit illene kifizetnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!