Menjek inkább másik nőgyógyászhoz? (többi lent)
most voltam nőgyógyásznál fogamzásgátló tablettát feliratni. megvizsgált gyorsan, kérdezett párat, de nem túl részletesen. csak annyit, hogy mikor fogok menstruálni meg hogy van-e valami panaszom. nem kérdezte, hogy rendszeres-e, hány napig szokott meglenni, mivel védekeztem eddig, mióta élek szexuális életet, hogy volt-e valami betegség a családban vagy hogy én szedek-e valamilyen gyógyszert, van.e egyéb nem nőgyógyászati problémám (pl elég sok pattanásom van).. rögtön felírt 3 havi adagot!! azt mondta, elmehetek vérvételre, de nem utalt be.
ugye jól érzem, hogy ez nem volt teljeskörű vizsgálat és túl gyorsan zajlott (kb 10 perc alatt megvolt az egész)? menjek el egy másik nőgyógyászhoz? nem merem így kiváltani a gyógyszert, pláne nem 3 havi adagot..
A helyedben megkeresnék egy másik orvost is, mert szerintem sem volt elég alapos a vizsgálat. Nagy valószínüséggel ugyan nincs bajod, de ha biztosra akarsz menni, akkor ennél több szükséges.
A gyógyszert meg kiválthatod úgy is, hoyg nem egyszerre az egészet, hanem elsöre csak egy havi adagot. Ha a másik orvos is ezt írja fel, akkor szólj neki, hogy már van egy recepted, mert kettö adagot fölösleges felíratni, amíg nem tudod, hogy éppen ezt a szert birod-e vagy esetleg valamilyen másik jobb.
Azzal kezdeném, hogy én annak idején, kb. 22 évvel ezelőtt amikor elmentem életemben először a nőgyógyászhoz, pontosan ugyanígy állt hozzám. Direkt elmondtam neki, hogy állandó partnerem van. Erre felírta nekem az alkalmi gyógyszert.
Azóta az életemben kétszer volt méhen kívüli terhességem és egy vetélésem. A mai napig megmerem kockáztatni, hogy az akkori nem megfelelő gyógyszertől. De ha nem is így van, gondolom Te sem szeretnéd bizonytalanságban élni az életedet, és ha később ne adj Isten valami gond van, ne juss el oda, hogy azt feltételezd, nem volt az orvos elég körültekintő. Ha kicsit is bizonytalan vagy, inkább még most járj utána.
#5 miért lennék felelőtlen és igénytelen? nem váltottam ki a gyógyszert és nem is fogom, csak azért tettem fel a kérdést, hogy mások is megerősítsék, jól döntöttem. sosem írtak még fel nekem fogamzásgátlót, szóval nem tudom, mi lenne a helyes vagy nem helyes, csak utánaolvasásból tudom ezeket.
amúgymeg ja, jobb lenne a magánrendelés, csak sajnos nincs most 20-30000 forintom erre..
#5. Ne haragudj. khm... írnál kicsit magadról? pl. arról az időszakról, amikor megkezdted az un. nagybetűs életedet?
Pl. ilyesmikről, hogy amikor Te elkezdtél nemi életet élni, milyen vizsgálatok előzték meg a nagy eseményt? Hova jártál, mennyit fizettél stb. Mennyire volt átfogó a vizsgálat? Mennyire voltál meggyőződve, hogy az akkor számodra felírt fogamzásgátló megfelelő?
8: miért érdeklődsz e felől, mennyiben kapcsolódik ez a kérdéshez? De annyit elmondok, hogy én férfi vagyok, ebből kifolyólag nem voltam nőgyógyászati vizsgálat alanya sosem. Egyébként végzős fizikus vagyok, az Országos Onkológiai Intézetben írom a szakdolgozatomat konformális szövetközi besugárzások dozimetriai vizsgálatából, meghatározzuk az optimális dóziseloszlást. Több nőgyógyász ismerősöm is van, köztük az egyik legnagyobb szakember, akinek a nevéhez fűződik 2006-ig az összes olyan sikeresen lebonyolított szülés, ahol az anyuka AIDS-es volt, de a gyermek nem lett HIV pozitív.
Nagyon érdekel az egészség és az orvoslás, ennélfogva rengeteget szoktam velük beszélgetni.
Más módszert választanak, ha valaki nem tudja pontosan szedni a tablettát,sokszor van hasmenése, többféle gyógyszert szed , netán fogyni vagy hízni szeretne, kicsinek érzi a melleit vagy pattanásos, esetleg hullik a haja, vagy thrombozishajlama, bő vérzése van, kövér vagy sovány, görcsösek a menseszei szőrösödési problémákkal küzd , ritkán él szexuális életet, vagy szexuális zavarai vannak. A fejfájós vagy túlsúlyos páciensnek más megoldás kell mint a sovány panaszmentesnek stb.
Az én Barátnőm is akart hormonális fogamzásgátló tablettát szedni, de én lebeszéltem róla. Akárki bármit mond, a statisztikák azt mutatják, hogy babavállalás előtt pár évvel a fogamzásgátló szedése negatívan hat a terhességre sok szempontból.
Nem beszélve arról a globális problémáról, hogy az ivóvízben egyre több az ösztrogén, amit nem tudunk hatékonyan kiszűrni jelenleg, így megisszuk. Ami nem túl egészséges, főleg a férfiaknak....
Kérdező: Remélem sikerült meggyőznie téged mindenkinek, hogy ez így nem járja. Az úgynevezett "kivizsgálás" nem volt elegendő, ez nem egy aspirin fejfáhásra, hanem az egész hormonháztartásodat befolyásolja. Gondolom nem szeretnél egy bbazi nagy kalapáccsal belenyúlni egy finom, precíz kis óraműbe. Ettől ez nagyobb gondosságot igényel, ezért mindenképp el kell menni magán nőgyógyászhoz. Egy jó, lelkiismeretes nőgyógyászt nem csak a rendelésén lehet elérni, hanem telefonon is készséggel a betegei rendelkezésére áll, és ott is segít, ha megoldható telefonon. Ettől mennyire különbözik az a doktor, akinél voltál?
Bizony kell rá költeni ennyit, és még többet is, ha az ember nemakarja kockáztatni azt, hogy valamit elrontson, amit nem egyszerű kijavítani. Valamit valamiért. Vagy találj más módszert védekezésre, sok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!