Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Vakbél gyulladás? Akinek volt...

Vakbél gyulladás? Akinek volt segítene?

Figyelt kérdés

Voltam már orvosoknál, a tüneteim akkor is megvoltak.Megnézett körzeti-sebész-nőgyógyász, volt vérvétel, végül teljesen más diagnózist állítottak fel.

Amikor szorulásom van, akkor erőlködéskor fáj a vakbél környéke.Alapból nem, nem nyomásérzékeny,általában nagywc-zés után el is múlik.Hiszen eddig csak közben éreztem.Amikor orvoshoz mentem azt mondta, ha megnyomom a hasam fekvő helyzetben a vakbél környéke fáj, ha gyulladt akkor kemény is a has.Ilyet nem tapasztalok, a hasam közepe fáj köldöktől lefelé 1 csíkban, akkor is ez volt amikor orvosnál jártam.

Azt mondták emésztési zavar, és csak kisugárzik,mer a belekkel van baj.

Én azonban félek.Nem akarok belehalni:(

De a doki már hülyének nézne ha megint oda megyek....

2 gyerekem van.

2010. jan. 30. 08:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Menjél el belgyógyász szakorvoshoz.Lehet nyombélfekélyed van, vagy valóban emésztési zavarod. Na ne ilyedjél meg, de ennek utána kell járni, arra is vannak nagyon hatásos gyógyszerek és legalább nem találgatnak. Meg kellene röntgenezni, vagy MR-ringre küldeni.
2010. jan. 30. 09:00
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem valószínű, hogy vakbélgyulladás, mert nem illenek rá a tünetek. Sem a helye (nem a köldök alatt kéne fájnia), sem az izomvédekezés hiánya nem támasztja ezt alá. Az se, ha székeléskor fáj.

Nem azt mondom, hogy semmi bajod, de ezek alapján 99%, hogy nem vakbél...

Amúgy mi volt az a "teljesen más diagnózis"?

2010. jan. 30. 12:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem hasonló tünetek jelentkeznek stresszes időszakban, és irritábilis bél syndromát diagnosztizáltak
2010. jan. 31. 21:55
 4/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi a válaszokat.Megkerestem a papíromat, az enyémen is ez a bélszindróma, és bélflóra zavar van:(

2010. febr. 1. 07:02
 5/8 anonim válasza:
Kedves Kérdező, megkérdezhetem, hogy mit írtak fel irritábilis bélszindrómára, vagy tudnak-e vele valamit kezdeni? Nekem is fáj a jobb oldalon vakbél környékén a hasam, de nem vészes, a nődoki azt mondta, hogy ha szúró, éles fájdalom lépne fel, akkor irány a belgyógyász. Lehet, hogy nálam is IBS van, ezért érdekel.
2010. febr. 5. 00:09
 6/8 A kérdező kommentje:

Szia!

Igazából gyógyszert nem kaptam rá.

Normaflore-t ajánlottak, és hogy egyek bifidusz tartalmú joghurtot.

Viszont sok mindent mondtak,hogy ne egyek:semmi édesség, szénsavas dolgok, egyes sajtok, kenyér, tészták, savanyú, vagy bármi olyan étel ami ecetet tartalmaz, fűszeres dolgokat.

Vagy legalábbis amitől észre veszem,hogy bajt okoz.

Pl.ha én erőset, vagy túl fűszereset eszek utána napokig fáj a hasam:((

Ezeket kerülöm, mindent azért nem;)egyenlőre.

A joghurt és a normaflore tényleg jó lehet,mert napok eltelt e után éreztem kis javulást.

2010. febr. 5. 07:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Én írtam, hogy szerintem ibs lesz.

Nekem Dicetelt írtak 3x1 tablettát

2010. febr. 5. 19:47
 8/8 anonim válasza:
Kedves utolsó, elnézést, kissé hirtelen tettem fel a kérdést. Köszönöm mindkettőtök válaszát! Mielőbbi jobbulást nektek!
2010. febr. 5. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!