A hüvelyi ultrahang kimutatja, ha van valami gond a petevezetékkel/fészekkel?
Figyelt kérdés
2 hónapja voltam nőgyógyásznál szűrésen, akkor nem mondtam neki, hogy az egyik petefészkemnél szoktam egy pici szúrós, nyomós "érzést érezni.Azért nem fájdalmat írok, mert nem zavar a napi rutinban és csak épp, hogy érezhető.A rákszűrés és a hüvelyi ultrahang szerint egészséges vagyok, de ezaz érzés többszőr előjön. Most per pillanat nem érzem, de hetente többszőr érzek valami nyomást/szúrást azon a részen.Ez lehet akár komoly is annak ellenére, hogy nem mutatott ki semmit az ultrahang?2014. nov. 19. 12:20
1/5 anonim válasza:
Kimutatja,sőt ha gond van,akkor megnagyobbodik a petefészek,és a nőgyógyász elvileg tapintással és felfigyelhet rá.Valószíű semmi bajod:-)
2/5 anonim válasza:
Ahhoz sima UH kéne, vagyis a hason keresztül való kuksolás.
3/5 anonim válasza:
Az hülyeség, amit a 2. ír.
Pont azért csinálnak hüvelyi UH-ot (régen nem volt ilyen) mert azzal sokkal jobban látszanak a dolgok.
Orvosnak mondtad, hogy érzel ilyen szúrást, nyomást érezni?
Egyébként ha van ott valami, azt egy normális orvos, már kézzel is érzi, az UH csak megerősítés, meg a pontos méretek, elhelyezkedés miatt fontos.
4/5 anonim válasza:
Én meg tapasztalatot osztottam meg, de biztos hülyeség...
A hasi UH mutatta ki nekem a hasam elején a petefészkeket is körbeölelő cisztát, a hüvelyi UH meg a méhem mögöttieket, de a hüvelyivel nem látszott az elölső nagy.
#2 voltam
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Sajnos akkor még nem mondtam, mert csak pár napja éreztem és azt hittem csak biztos az idegesség, vagy valami más apróság. Én gondoltam még sérvre is, mert fölötte, mintha lenne valami kidudorodás, amikor pl. a hanyatfekvés és a felülés közti állapotban megfeszül a hasfalam. Lehet várok még pár hetet és ha nem múlik el, elmegyek megint dokihoz. Most per pillanat nem érzem.
2014. nov. 19. 13:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!