Hüvelygomba és Mirena, lehet összefüggés?
Figyelt kérdés
Kb. 3 éve van Mirenám, aki nem ismeri, annak mondom, hogy ez egy hormonleadó rendszer a hüvelybe helyezve (hormonális spirál). Az elején nem volt semmi bajom vele. De kb. 1 éve folyamatosan visszatérő hüvelygombám van. Már többször voltam vele a dokinál, legutóbb felírt valami szájon át szedhető gyógyszert, amit 3 hónapig kellett szednem. Még attól sem múlt el. A vény nélkül kapható Pevary, Canesten nem használnak semmit. A partnerem is keni magát. Ennek ellenére gyakorlatilag havonta előjön ez a probléma. Tényleg nem tudom már mit tehetnék, gyakorlatilag a nemi életemet teljesen tönkretette. A doki tagadja, de én gondolkodom, hogy a spiráltól lehet. Régebben is volt ilyen gondom, de általában egy hüvelykúp meg szokta oldani a problémát.2014. nov. 14. 22:51
1/3 anonim válasza:
A hormonális fogamzásgátlók sajnos hajlamosítanak a gombára. Nem igazán értem, hogy lehet, hogy még mindig van orvos, aki ezt nem hajlandó beismerni, amikor TÉNY. Persze hormon nélkül is lehet ilyen problémád, a táplálkozásod, lelkiállapotod és az immunrendszered is mind hatással van erre, arról nem is beszélve, hogy a gombától megszabadulni gyakorlatilag a legnehezebb, valami hasonlóság miatt nehéz kiirtani, mert ami a gombát irtja, az sajnos a mi májunkat is, szakszerűen nem tudom indokolni, már régen olvastam.
Nekem Ujházy doktor segített (ha bp-i vagy, javaslom, nézz rá a honlapjára, ill. a györgytea oldalon olvasgass a candida kezeléséről). A spirált meg szedesd ki és használjatok óvszert.
Mielőbbi jobbulást!
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi, megnézem. Igen, sajnos én hajlamos vagyok a gombára, régebben is volt ilyen problémám, de ilyen makacsul kiirthatatlanul még nem. Az immunrendszerem szerintem egyébként rendben van, már 2-szer volt tiszta nátha az egész család, én nem kaptam el, rendszeresen sportolok. Cukrot alig eszem. Tényleg nem tudok már másra gondolni,mint a spirálra.
2014. nov. 15. 22:55
3/3 anonim válasza:
Sajnos lehet, nekem huvelygyullladasom van sajnos ettol, fel év mulva kontroll
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!