Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tehetek? Pattanás, hormonv...

Mit tehetek? Pattanás, hormonvizsgálat? Minden érdekel erről.

Figyelt kérdés

20éves vagyok, 5 éve jelentkezett először ilyen gondom, hogy nagy gyulladt pattanások jelentek meg az arcomon (akkor mindenhol előfordult), betudtuk a serdülőkornak. Arcápolókkal rendben lehetett tartani, csak menzeszkor volt csúnya ( 8 éve menstruálok, akkor nagyon erős is volt stb.). Aztán 16 évesen a bőrdoki először krémetek írt, ami csak felmarta az amúgy nem zsíros és érzékeny bőrömet. Semmi nem vált be, majd a Diane-t írta fel, a menzeszemet rendbe tette viszonylag, az arcomon is segítgetett. Oly mód, hogy 3,5 év alatt eljutottunk oda hogy csak menzesz előtt egy-két apró pattanásom volt illetve ha nagyobb stressz ért ( vizsga, interjú) akkor lett egy nagyobb az államon. Szebb volt ráadásul, amikor szünet volt. Leálltunk róla, nődoki Belarát írt, 3.hónapja szedem, első hónapba semmi nem volt az arcomon, de most újra előjött ez a nagy gyulladt pattanás téma az államon, kizárólag ott, kegyetlen, stressz nélkül is, csak úgy, a gyógyszer első hetének végén. Hatalmasra dagad, anélkül hogy hozzáérnék, pár óra alatt!! Nem igazán sminkelem magam, alapozót csak ilyenkor kell használnom, szóval még az se, hogy nem lélegzik a bőröm. Teafaolaj szappant és kókuszos-kakaós szappant használok, pattanások elleni tonikkal.

Kinyomni nem lehet, mert csak átlátszó lé van benne, de nagyon feszít, az izom is fáj. A gyógyszer végére múlik el.

Nagyon elszomorított, most ezt is a könnyeimmel küszködve írtam le, csúnya az arcom újra, pedig jó volt végre egy kicsit jól érezni magamat a bőrömben.

A nőgyógyász mindent rendben talált. Az állon elvileg nőgyógyászati gondok miatt jön ki.

Most gondoltam a diétára, pl finomított dolgokra, kivezetném, a tejtermékeket is. Esetleg a napi folyadékmennyiséget kéne emelni? Bármilyen tanács jól jönne! A nyáron olyan szép volt.

Kihez fordulhatnék? Milyen vizsgálat érdemes?

Ha valakinek volt hasonló, segítsen, ossza meg velem a tapasztalatát!

Nagyon köszönöm!

20N

2014. nov. 6. 09:23
 1/1 anonim válasza:
Szia!Bár tudom,hogy a kérdésed már vagy 2 éves,talán a következő látogatóknak segíthet.Bizonyos kellemetlenségekből kifolyólag a nőiorvosom Feminegit,Belarát is felírt.(Belarától szörnyű lett az arcom,azután jött a másik)...Szörnyű lett az azelőtt egészséges bőröm.Szedtem őket összesen vagy pár hónapig. Amint tudod,hagyd abba a műhormonokat és nézz valami alternatívabb módszer után.Januárban hagytam abban a szedését és most a bőrorvos javaslatára antibiotikumot szedek,bezoyl-peroxid krém és valami alkoholos tonikot kaptam,hiszen cisztás pattanásokat, és egy csomó gyulladt pattanásfélét "azonosított" be rajtam.A nyár végével erősebb gyógyszert kapok.Bár lehet hogy a hormonok kivizsgáltatásával is sokra mennék.
2016. aug. 15. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!