Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi a baj? Mit csinálok rosszul?

Mi a baj? Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés
2éve van meg a menzeszem és most kezdek tampont használni viszont nem tudom feltenni rendesen.nagy nehezen megtaláltam az irányt de csak épp hogy bemegy a tampon(szóval h nem láccik)viszont tovább nem tudom!?
2010. jan. 25. 16:16
 1/6 anonim ***** válasza:

van olyan (én is tapasztalom), hogy erős vérzés ellenére szárazabb a hüvely, olyankor szokott elakadni. érdemes akkor egy számmal kisebb tamponnal próbálkozni, hogy legalább az irányt be tudd tájolni. egy kicsit hátrafelé irányba kell tolni. érdemes először vagy hanyatt fekve vagy guggolva próbálkozni.

vannak olyan termékek, amelyeket egy eszközzel árulnak (azokkal könnyebb felhelyezni), de azok drágábbak (meg én félnék is, hogy túl magasra nyomom).

2010. jan. 25. 16:25
 2/6 anonim ***** válasza:
meg olyan, mintha egy kicsit duzzadtabb is lenne olyanor a hüvely, ezért kicsit érzékenyebb is, és szűkebb is a járat.
2010. jan. 25. 16:26
 3/6 anonim válasza:

először is, csak akkor tudod felhelyezni a tampont, ha megfelelően nedves a környezet, tehát ha már van vérzésed. Ha úgy érzed, kényelmetlen a tampon felhelyezése, várj pár órát míg erősödik a vérzés, és próbáld meg újra. én úgy szoktam, hogy felállok, terpeszbe teszem a lábam és kissé behajlítom a térdem, így megy fel a legkönnyebben. Ha nem megy fel, ne erőltesd, hiszen úgy csak sérülést okozol magadnak. a mutatóujjamat szoktam a tampon végénél található lyukba helyezni, a madzagot pedig a kisujjammal tartom feszesen. így vezetem be a hüvelyembe a tampont. egészen addig told, míg majdnem eltűnik a mutató ujjad. ott már jó helye lesz!

J.

2010. jan. 25. 16:27
 4/6 anonim ***** válasza:

1-2. voltam: és még egy hiba, amit sokszor elkövettem. a tampon madzagját meg kell húzni, hogy lásd: rendben van-e. én mindig túlhúztam, ezért egy pukli keletkezett a tamponon, nagy buci feje lett, ezért még nehezebb volt feltenni. nem szabad nagyon meghúzni :)

is csak megismételni tudom magam és a másik hozzászólót: van, hogy zuhanyozás után annyira kiürül a folyadék, hogy tényleg száraz lesz a hüvely. kicsit várni kell olyankor, vagy vékonyabb tampont használni...

2010. jan. 25. 16:31
 5/6 anonim ***** válasza:
te nem vagy szűz véletlenül, szüzen nekem sem ment :)
2010. jan. 25. 16:33
 6/6 A kérdező kommentje:
szűz vok.......de viszont mondom felment (ugy h nem láccot)pont annyira....na szóval....és kényelmetlen volt...tovább nem ment!!
2010. jan. 26. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!