Tejcsorgással kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak?
Figyelt kérdés
Korábban volt már ilyen problémám, de azt antipszichotikum váltotta ki. Most nem szedek semmi ilyesmit.
Zoely fogamzásgátlót szedtem év elején, akkor némi mellnövekedést tapasztaltam, majd nyáron újra elkezdtem, és ugyanez jelentkezett mellékhatásként.
Júniusban együtt voltam valakivel, azóta is óramű pontossággal megjön a menzeszem, teljesen normálisan, ahogy szokott.
Nyár végén megint csak abbahagytam a gyógyszert, és most, menstruáció előtti napokban tejcsorgást tapasztaltam.
A többször, rövid távon szedett gyógyszer okozhatott valamilyen hormonproblémát? Vagy mégiscsak terhesség? Magas prolaktin szint?
2014. okt. 23. 14:20
1/5 anonim válasza:
Magas prolaktin szintet a hipofízis daganat okozhatja. Sem anitibébit sem antipszicho-t nem szedtem és 17 éves koromtól van tejem. Hipofízis adenomát állapítottak meg. 39/N
2/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Súlyos az állapotod, vagy kezelhető? Volt más tüneted, ami jelezte a problémát?
2014. okt. 23. 15:11
3/5 anonim válasza:
Dehogy súlyos. Csak néha csordogált a tej. Adtak Bromocriptin nevű gyógyszert rá, amitől hánytam. Elmentem az állatorvoshoz-mert már csak benne bíztam- és ő mondta, hogy ne szedjem . Így maradt a tejfolyás. Egyébként gond nélkül teherbe estem, gond nélkül kihordtam és boldogan szoptattam- úgyhogy nekem nem kavart bele a dolgaimba.
4/5 anonim válasza:
Jut eszembe! szedtem én is valami antidepit és attól tejeltem mint a Riska.... de a nevét nem tudom már.
5/5 A kérdező kommentje:
Jól van, már megijedtem. Nekem az Abilify (aripiprazol) okozott régen ilyesmit. Most olvastam, hogy peteérés után, alacsony vércukor, stressz miatt is jelentkezhet. Mindenesetre mostanra úgy néz ki, el is múlt.
2014. okt. 24. 13:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!