17 évesen mennyire normális a petefészekciszta? Mi okozhatja? (Több lent)
A történetem röviden:
Idén karácsonykor kezdett el fájdogalni a hasam. Egy hónapos huzavona után végre elküldtek ultrahangra. Ott egy 40*32es cisztát fedeztek fel a jobb petefészkemen. A háziorvos elküldött nőgyógyászhoz. Kezdetnek egy közeli nagyváros tinédzser ambulanciájára mentünk, ahol azt mondták elmúlik gyere vissza 6-8 hét múlva és megnézzük. Csak fájdalomcsillapítót kaptam aminek végülis örültem. Amikor visszamentem a ciszta ugyanott volt csak 46*35-ös kivitelben. A teendők ugyanezek voltak mint eddig.
Harmadszorra már nem tértem vissza, mert ugyanúgy fájdogált,tudtam h nem múlt el.
Ezután felkerestem a mi kisvárosunk egyik neves nőgyógyászát. Ő teljesen meglepődött, h nem kaptam csak fájdalomcsillapítót és felít a vizsgálat után fogamzásgátlót (kombinált). Három hónap múlva elmúlt a cisztám.
Másfél hónapig gyógyszer nélkül voltam mondván nem kell. Szeptember eleje óta visszatért a fájdalom. 2 hét után már nem bírtam, visszamentem a bevált dokihoz. Nagyon kiakadt h 17 éves létemre újra cisztám van és nagyobb mint volt(62*50mm).
Most újra gyógyszeren vagyok. A neve cerazette.
A kérdéseim: Mennyire normális ez ennyi idősen? Mit tudok tenni ellene? Mostmár folyamatosan csak gyógyszerrel leszek csak cisztamentes?
Írjatok tapasztalatokat is!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Egy elkeseredett 17 éves lány.
Igen. Tudom h elmúlik a mensivel. Elvileg erre vártunk az elején de sajnos nem jött össze pedig nagyon szerettem volna. Amúgy a fájdalom változó erősségű, van mikor észre se veszem, de van mikor rosszabb mint a mensis görcs.
köszönöm szépen a válaszod!
Szia! Nagyon szomorúan olvasom a történetedet, hogy a közegészségügy ismét fogamzásgátlókkal meg mindenféle gyógyszereket írnak fel. Gondolom ezt a betegséget meg sem említették:
[link] ir/
Ez egy nagyon összetett állapot, és az állami egészségügy nem ismeri el a létezését (kivéve ha már cukorbetegséggé fajul, és feltétlen fontos lesz a gyógyszer a kezeléshez...nekik ez a biznisz, különben nem lennének betegek, ha mindenkit a kezdeti stádiumban meggyógyítanának)
Ha van kedved, írj privátot, szívesen segítek! :)
Nekem is hasonló problémám van!
21/L
2.írtam és köszi a választ.
3. Nem, a mostani még mindig ugyanott van. 1 hete szedem a bogyót de érzem még. Az elsőnél már nem fájt és uhn is kiderült hogy nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!