Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 17 évesen mennyire normális a...

17 évesen mennyire normális a petefészekciszta? Mi okozhatja? (Több lent)

Figyelt kérdés

A történetem röviden:

Idén karácsonykor kezdett el fájdogalni a hasam. Egy hónapos huzavona után végre elküldtek ultrahangra. Ott egy 40*32es cisztát fedeztek fel a jobb petefészkemen. A háziorvos elküldött nőgyógyászhoz. Kezdetnek egy közeli nagyváros tinédzser ambulanciájára mentünk, ahol azt mondták elmúlik gyere vissza 6-8 hét múlva és megnézzük. Csak fájdalomcsillapítót kaptam aminek végülis örültem. Amikor visszamentem a ciszta ugyanott volt csak 46*35-ös kivitelben. A teendők ugyanezek voltak mint eddig.

Harmadszorra már nem tértem vissza, mert ugyanúgy fájdogált,tudtam h nem múlt el.

Ezután felkerestem a mi kisvárosunk egyik neves nőgyógyászát. Ő teljesen meglepődött, h nem kaptam csak fájdalomcsillapítót és felít a vizsgálat után fogamzásgátlót (kombinált). Három hónap múlva elmúlt a cisztám.

Másfél hónapig gyógyszer nélkül voltam mondván nem kell. Szeptember eleje óta visszatért a fájdalom. 2 hét után már nem bírtam, visszamentem a bevált dokihoz. Nagyon kiakadt h 17 éves létemre újra cisztám van és nagyobb mint volt(62*50mm).

Most újra gyógyszeren vagyok. A neve cerazette.

A kérdéseim: Mennyire normális ez ennyi idősen? Mit tudok tenni ellene? Mostmár folyamatosan csak gyógyszerrel leszek csak cisztamentes?

Írjatok tapasztalatokat is!

Előre is köszönöm a válaszokat!

Egy elkeseredett 17 éves lány.

2014. okt. 5. 10:08
 1/5 anonim ***** válasza:
74%
Normál esetben is képződnek ciszták ezek később a menzesszel el is tűnnek, éppen ezért nehéz a kérdésed, mivel fájdamaid is vannak, fiatal is vagy. Szerintem ne vedd annyira komolyan ezeket a cisztákat, nem akkora gond, rendszeresen ellenőriztesd magad. Valószínűleg ha egy nő, mondjuk minden héten nézeti uh-val a petefészkét gyakran lesz benne ciszta, gond akkor van, ha nagy és nem szívódik fel magától, illetve ha doki azt mondja, hogy ez most valami miatt súlyosabb és kell vele kezdeni valamit.
2014. okt. 5. 10:18
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen. Tudom h elmúlik a mensivel. Elvileg erre vártunk az elején de sajnos nem jött össze pedig nagyon szerettem volna. Amúgy a fájdalom változó erősségű, van mikor észre se veszem, de van mikor rosszabb mint a mensis görcs.

köszönöm szépen a válaszod!

2014. okt. 5. 10:44
 3/5 anonim válasza:

Szia! Nagyon szomorúan olvasom a történetedet, hogy a közegészségügy ismét fogamzásgátlókkal meg mindenféle gyógyszereket írnak fel. Gondolom ezt a betegséget meg sem említették:

[link]

[link] ir/

Ez egy nagyon összetett állapot, és az állami egészségügy nem ismeri el a létezését (kivéve ha már cukorbetegséggé fajul, és feltétlen fontos lesz a gyógyszer a kezeléshez...nekik ez a biznisz, különben nem lennének betegek, ha mindenkit a kezdeti stádiumban meggyógyítanának)

Ha van kedved, írj privátot, szívesen segítek! :)

Nekem is hasonló problémám van!

21/L

2014. okt. 5. 11:46
 4/5 anonim ***** válasza:
De a mostani ciszta elmúlt?
2014. okt. 5. 12:32
 5/5 A kérdező kommentje:

2.írtam és köszi a választ.

3. Nem, a mostani még mindig ugyanott van. 1 hete szedem a bogyót de érzem még. Az elsőnél már nem fájt és uhn is kiderült hogy nincs.

2014. okt. 5. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!