Ha a nőgyógyász csomót talál a mellben, először mindig ultrahangra küld? Csak ezután jön a biopszia (esetleg)?
Figyelt kérdés
2014. okt. 4. 17:47
1/12 anonim válasza:
Nem tudom mire vonatkozik pontosan a kérdés, de biopsziat a nőgyógyász nem tud csinálni, tehát ettől ne félj. Ha csomót talál, lehet, hogy sehova sem küld, mert sok csomó teljesen ártalmatlan, minden nő melleben vannak csomók, főleg menzesz előtt. Küldhet ultrahangra, mammográfiara ha indokoltnak látja. Az uh-t érdemes kérni is, ha pl a csaladban előfordult mellrak, vagy olyan típusú a melled, ami veszélyeztetettebb. Ha akkor van valami gyanusabb csomó akkor csinálnak biopsziat, de ahhoz külön időpont kell, nem csinálják azonnal.
2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) és biopsziát csak kórházakban csinálnak ugye?
2014. okt. 4. 18:58
3/12 anonim válasza:
Először igen uh szokott lenni -
Ha úgy ítélik meg továbbküldenek kórházba mintavételre -
4/12 anonim válasza:
Nagyon sokszor jóindulatú amit találnak
5/12 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom,hogy általában jóindulatú,ezért sem mindig csinálnak bimpsziát. Köszönöm a válaszokat! :)
2014. okt. 4. 22:18
6/12 anonim válasza:
Ha bármi gyanu felmerülne akkor jönne először az UH.
Persze ez is kortól függ, mert azért 35,40 felett a mammográfia sokkal többet árul el.
Mennyi idős vagy?
7/12 anonim válasza:
De a mintavétel nem fáj -
Nagyon vékony a tű (amivel végzik)
8/12 anonim válasza:
Csak elég sokat várni az uh-ra sajnos
Mert előjegyzés szokott lenni -
9/12 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok,igen általában 1 hónap az uh.
2014. okt. 5. 16:12
10/12 anonim válasza:
Van a vékonytűs é s van a vastag tűs biopszia.
Azért arra nem mondanám hogy nem fáj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!