Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Rendszertelen menzesz? Aggódjak?

Rendszertelen menzesz? Aggódjak?

Figyelt kérdés

sziasztok.

most vagyok 14 eves. 2 eve jott meg eloszor. mindig rendszertelen volt. volt h fel evig semmi nem volt ...utana egy honapban ketszer is.

most utoljara junius elejen volt.

azota semmi.

csak azert nem aggodom tul a dolgot, mert azt mondjak, hogy 16eves korig kell megjonnie es talan majd kesobb all csak be. de nem akarom h 14 evesen felirjanak nekem vmi gyogyszert amitol szarul leszek vagy meghizok..stb.

szoval aggodnom kene nagyon?

2014. szept. 20. 12:15
 1/6 anonim ***** válasza:
52%
Nem kell aggódnod, teljesen normális, hogy rendszertelen, a legtöbb lánynál ilyen. Majd idővel beáll és rendszeres lesz, legkésőbb mire felnősz. De serdülőkorban, főleg az elején elégé gyakori, hogy még rendszertelen.
2014. szept. 20. 12:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Úgy hívják PCOS, igen aggódj. A barátnőm is így kezdte, nem törődött vele, nem ment el orvoshoz, most meg szenved, mert annyira elhatalmasodott a problémája, hogy meg sem jön a menzesze. Na meg 27 éves, gyereket szeretnének a férjével, de ő meddő jelenleg. Amúgy én az endokrinológust ajánlanám, mert ez hormonprobléma, a nőgyógyász ehhez nem ért.
2014. szept. 20. 14:40
 3/6 Minii Vikii ***** válasza:

Ne félj, semmi gond, ez TELJESEN NORMÁLIS!!!!!!!!!!

Idő kell, amíg beáll rendesen a menzeszed. Nem vagyunk egyformák, nem mindenkinek ugyanakkor jön meg, és rendszereződik.

Szóval, ne aggódj! :)

Ha mégis megszeretnél nyugodni, menjetek el Anyukáddal a nőgyógyászhoz, ő majd megnyugtat téged, hogy az ég világon, SEMMI GOND NINCS!!

Minden jót kívánok Neked! :)

17L

2014. szept. 20. 16:31
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kedves utolsó! Nagyon megnyugtattál... :)
2014. szept. 20. 16:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy megnyugtatott de nincs igaza... Ez már népbetegség, általában akkor derül ki, ha gyereket akarsz majd és nem jön össze. Én is PCOS-es vagyok nem csak a barátnőm, akiről írtam. Sőt rajta kívül 2 nőt ismerek ezzel a problémával. Mindent tudok már erről a betegségről, ami tulajdonképpen hormonzavar. Mindenképpen elmennék endokrinológushoz. De te tudod, hogy egy 17 éves tinilánynak hiszel e, vagy egy 29 éves tapasztalt nőnek. Én csak jót akarok, max kiderül, hogy nincs semmi bajod és megnyugodsz.
2014. szept. 21. 00:27
 6/6 anonim ***** válasza:

[link]

Itt is leírják, ha 90 napnál tovább nem jön meg, fordulj orvoshoz.

2014. szept. 21. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!