Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Vajon mitől lehet ez 8 évesnél...

Vajon mitől lehet ez 8 évesnél? Mit csináljak? Lent a többi részletesen.

Figyelt kérdés
8 éves lányom elkapott valami fertőzést, talán az iskolai mosdóban, mert más olyan helyen nem volt. Elvittem orvoshoz, megállapított bakteriális fertőzést. Kapott rá kenőcsöt, tablettát és kúpot is. Az orvos szerint a hatékony kezelés érdekében mindenképp kell a kúp is, most váltottam ki, este már használni kell. Ha nem használná a kúpot, az nagy baj lenne? Én nem akarok neki rosszat, csak ahogy visszaemlékszem, nekem 13 évesen kellett használnom és képtelen voltam magamnak felhelyezni. Valami javaslat? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a kisebbik lányom 5 éves, elkaphatja-e esetleg Ő is itthon? Várom a normális válaszokat. Köszönöm.

2014. szept. 19. 11:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Használni kell a kúpot. Nem is értem a kérdésedet. És ha lányod nem tudja magának felhelyezni segítsél neki. Természetesen, magától értetődően. Csodálom anyukádat, hogy ő anno nem segített neked.
2014. szept. 19. 11:11
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kell a kúp, magyarázd el neki, hogy és hova és miért kell, ha szükséges, segíts neki. De az esélyt se add meg arra, hogy azt lássa rajtad, hogy ezt nem muszáj.

És igen, most különösen figyeljetek az otthoni fertőtlenítésre, mert más is elkaphatja. WC utáni alapos kézmosás, wc takarítás, kád takarítás, nincs közös fürdés, és a bugyik vasalása sem árthat most.

2014. szept. 19. 11:16
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mit csinálj? Hát rakd fel a kislányodnak a kúpot. Oka van, kell a kúp. Baj, ha nem használja.

Az, hogy a kisebbik lány elkaphatja-e, orvos által megválaszolandó kérdés.

De nem értelek, ezeket nem kérdezted meg a dokinál?

2014. szept. 19. 11:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen, én is tudom, hogy kell, hiszen nem véletlenül írták fel, csak nem szeretném kellemetlen helyzetbe hozni, de könnyen lehet hogy kénytelen leszek, mert nem hinném, hogy ez sikerül, hiszen annak idején nekem sem ment sajnos.
2014. szept. 19. 11:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet venni applikátort gyógyszertárakban, azzal nagyon egyszerű felhelyezni a kúpot.
2014. szept. 19. 11:22
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A betegség és a fertőzés okoz kellemetlen helyzetet, ha nem lesz kikezelve! Ez a legfontosabb. Ha az orvos meg tudta vizsgálni, akkor egy kúp is felcsúszik, applikátort tényleg lehet kapni és tényleg segíthetsz neki. 8 éves még hagyni is fogja.
2014. szept. 19. 11:47
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát majd valahogy megoldjuk, bár még soha nem kellett ilyet csinálnom, ezért tartok egy kicsit tőle. Ez azért nem olyan, mint egy lázcsillapító kúp, mert az nem lenne gond.
2014. szept. 19. 11:54
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

8 évesen nem tudom elképzelni a lányomat nőgyógyásznál,tudom hogy muszáj lenne,de akkor se.

Vegyél víz alapú síkosítót és neki se lesz olyan kényelmetlen.

2014. szept. 19. 12:25
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha a lázcsillapító kúp nem lenne gond egy 8 évesnél, akkor nem értem ez miért gond???

Az a baj, hogy ha te gondot csinálsz belőle, akkor a lányod is azt fog.

2014. szept. 19. 13:29
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel semmi baj nincs, te problémázol rajta.

Kicsim, ahhoz, hogy elmúljon a bajod, ezt fel kell tennünk a puncidba. Lehet, kicsit kellemetlen lesz, de enélkül még betegebb lehetsz (mocsok dolog hazudni, de talán így könnyebben elfogadja, hisz meg akar gyógyulni).

Aztán leguggoltatod és felnyomod neki. Ő, igen, síkosító, és meg is kérheted, hogy ő próbálja feltenni, bár ha fáj, akkor nem fogja megtenni.

Ne legyél bizonytalan, csak határozottan, majd utána, ha nem látja, kibőgheted magad (én tuti sírva fakadnék aztán), de előtte ne inogj meg.

2014. szept. 19. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!