Kinek volt abortusza gyógynövényektől?
Volt már valakinek abortusza gyógynövényektől, vagy hallotta, hogy valakinek már volt ilyen?Úgy hallottam, hogy terhesség alatt nem szabad ilyen készítmények teáját inni, mint pl.: boróka, cickafark, borbolya, körömvirág.
Ez igaz?
Szerintem gyógynövényeknek igenis van mellékhatása, ugyanúgy mint a szintetikus gyógyszereknek. Gyógynövényeknél is van olyan, amit terhes nőknek kifejezetten tiltó listás. Pl. amiket a kérdező felsorolt.
Én nem kockáztatnék. Legtöbbjük helyett van más, amit ugyanolyan jó eredménnyel lehet használni és biztos nem árt a babának.
Első,de baromi okos vagy...Nálad azért kicsit tanultabb és tapasztaltabb szakemberek találták ki,hogy mit lehet és mit nem.
A fent felsoroltakat valóban nem ajánlott fogyasztani,de gondolom egyik sem létfontosságú és simán ki lehet bírni azt a pár hónapot nélkülük.
Amúgy nem abortuszt,hanem vetélést okoznak. Abortuszt az orvos végez.
3as, igen, az abortuszt egy beavatkozás a magzat eltávolítására, Kérdező, amire te gondolsz,a vetélés (amikor "elmegy" a gyerek).
A legtöbb gyógynövény alkalmazható, a tiltottak általában vérbőséget, esetleg méhösszehúzódást okozhatnak. Neten sok helyen utána lehet nézni, de a nőgyógyászt is érdemes tájékoztatni vagy megkérdezni ezekről.
Én egyéb problémákra Nyugtató teakeveréket iszok esténként (citromfű, levendula, ánizs, mittudomén), ezek közül egyik sem "tiltott".
De ugyanígy pl a kamilla is nyugodtan iható, főleg ha szorulásos a kismama, csodákra képes. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!