Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet hogy mégis van valamilye...

Lehet hogy mégis van valamilyen nőgyógyászati problémám?

Figyelt kérdés
A menstruációm 12 évesen jött meg először, 20 éves koromig rendszertelen volt (28 napos ciklus helyett előfordult, hogy 40 napos volt, de volt, hogy 32 napra megjött, szóval változó volt, de soha nem maradt ki). 20 évesen kezdtem nemi életet élni, úgy gondoltuk, fogamzásgátlóval védekezünk. Azért is választottam ezt, mert reménykedtem, hogy egyrészt rendszeressé teszi a menszeszemet, így megkíméljük magunkat attól, hogy aggódjunk, mikor jön meg. Akkor megvizsgált a nőgyógyász és nem talált semmilyen gondot, viszont a rendszertelen menszeszre sem mondott semmit, felírt a gyógyszert. Mindez már 3 éve volt. Manapság sokat lehet olvasni, hallani, hogy egyes orvosok felelőtlenek, nem vizsgálják ki alaposan az embert... Felötlött bennem, mi van ha én kis naiv, akkor nem foglalkoztam azzal, hogy ez a rendszertelenség utalhat valamire. Érdemes elmennem egy kivizsgálásra? Előbb-utóbb azért én is szeretnék babát, és nem szeretném, hogy majd akkor kelljen a dolgok után járni. A rendszertelen menszeszt most nem bizonyíthatom, hiszen a fogamzásgátló rendszeressé tette a ciklusomat. Lényegében más panaszom nincs. Nemrég olvastam a pcos-ról. Tudom, hogy nem törvényszerűség, és lehet, hogy belemagyarázom, de jobb félni, mint megijedni, ráadásul a testszőrzetem is erősebb, de nem vészes, vannak tőlem szőrösebb nők is. Érdemes lenni utánajárni?
2010. jan. 18. 11:09
 1/7 anonim ***** válasza:

kismillió embernek rendszertelen a ciklusa, és felríják nekik a foggátlót. van akinél be is válik, és foggátló után, mikor abbahagyja, akkoris rendszeres marad már.

ha soha nem maradt ki, akkor nemvalószínű h neked bármi bajod is lenne. ha megvolt egy bizonyos intervallum, h mikor jön meg, pl 30-35 nap között, akkor nemvalószínű h bármi bajod is volt.

ha a menzeszed ki-ki maradozik, egyszer 20 napra,. aztán meg 45 napra rá jön meg, na akkor van a probléma.

2010. jan. 18. 18:00
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elszomorítani, de szerintem PCOS-ed van. Nekem is pont ugyanígy volt, ahogy neked, 12 évesen jött meg, össze-vissza volt, volt, hogy 3 hónapig folyamatosan megvolt a menzeszem... és nagyon sokat szenvedtem vele, orvosról orvosra járkáltam évekig, mire valaki végre kimondta, hogy mi a probléma.

Szerintem keresned kéne egy jó nevű orvost (akár magánpraxisban dolgozót is, a legjobb lenne egy endokrin nőgyógyász), és ki kellene, hogy vizsgáltasd magad, mert lehet, hogy egyéb más gyógyszert is kellene szedned a fogamzásgátló mellé (pl. merckformin).

A testsúlyoddal nem tudom, hogy állsz, de a szőrösödés mellett a másik tünet például a hasra hízás, és ez sajnos jelenthet cukorbetegségre való hajlamot, szóval nem szabad halogatni a kivizsgálást.

A szülésről nekem azt mondta a doki, hogy nagy valószínűséggel így nem fogok teherbe esni, csak gyógyszeres kezeléssel (mert nekem is fogamzásgátló szabályozza a ciklusomat), de előfordult már, hogy a kezelés hatására a nők rendbe jöttek.

Remélem, sikerül megoldást találnod!

Üdv: Réka (20)

2010. jan. 21. 11:01
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ne aggódj.

Nekem is ilyen össze-vissza volt világéletemben, még nagyobb kilengésekkel. Fogamzásgátló mellett sem volt óraműpontosságú, 1-1 nap ott is elcsúszott fel-le.

Most babát várok, kíváncsi vagyok, szülés után ez változik-e.

2010. jan. 21. 15:57
 4/7 A kérdező kommentje:
Gratulálok a babához! Köszi a válaszokat!
2010. jan. 21. 16:09
 5/7 anonim válasza:
Szerintem a saját megnyugtatásodra menj és vizsgáltasd ki magad. Akármilyen jószivvel adnak adunk tanácsot , magamból kiindulva , nem fogsz teljesen megnyugodni. Csak ha látod az eredményt.
2010. jan. 21. 20:44
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, valószínű, hogy csak így nyugodnék meg. Ha elmegyek a nőgyógyászhoz, csak egyszerűen megmondom, mit szeretnék, és ő automatikusan teljesíti a kérésemet?
2010. jan. 22. 09:33
 7/7 anonim válasza:

Ez szerintem dokitól függ. Ha normális dokihoz mész, akkor meg lehet vele beszélni hogy mitől félsz, miért aggódsz,miket olvastál erről. Ki lehet kérdezni a tünetekről, van e esélye hogy tényleg az vagy nincs.

Addig keress orvost amig olyat nem találsz aki rendesen felvilágosit. Sajna szerintem ez a ritkább.

2010. jan. 23. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!