Lehet hogy mégis van valamilyen nőgyógyászati problémám?
kismillió embernek rendszertelen a ciklusa, és felríják nekik a foggátlót. van akinél be is válik, és foggátló után, mikor abbahagyja, akkoris rendszeres marad már.
ha soha nem maradt ki, akkor nemvalószínű h neked bármi bajod is lenne. ha megvolt egy bizonyos intervallum, h mikor jön meg, pl 30-35 nap között, akkor nemvalószínű h bármi bajod is volt.
ha a menzeszed ki-ki maradozik, egyszer 20 napra,. aztán meg 45 napra rá jön meg, na akkor van a probléma.
Nem akarlak elszomorítani, de szerintem PCOS-ed van. Nekem is pont ugyanígy volt, ahogy neked, 12 évesen jött meg, össze-vissza volt, volt, hogy 3 hónapig folyamatosan megvolt a menzeszem... és nagyon sokat szenvedtem vele, orvosról orvosra járkáltam évekig, mire valaki végre kimondta, hogy mi a probléma.
Szerintem keresned kéne egy jó nevű orvost (akár magánpraxisban dolgozót is, a legjobb lenne egy endokrin nőgyógyász), és ki kellene, hogy vizsgáltasd magad, mert lehet, hogy egyéb más gyógyszert is kellene szedned a fogamzásgátló mellé (pl. merckformin).
A testsúlyoddal nem tudom, hogy állsz, de a szőrösödés mellett a másik tünet például a hasra hízás, és ez sajnos jelenthet cukorbetegségre való hajlamot, szóval nem szabad halogatni a kivizsgálást.
A szülésről nekem azt mondta a doki, hogy nagy valószínűséggel így nem fogok teherbe esni, csak gyógyszeres kezeléssel (mert nekem is fogamzásgátló szabályozza a ciklusomat), de előfordult már, hogy a kezelés hatására a nők rendbe jöttek.
Remélem, sikerül megoldást találnod!
Üdv: Réka (20)
Szerintem ne aggódj.
Nekem is ilyen össze-vissza volt világéletemben, még nagyobb kilengésekkel. Fogamzásgátló mellett sem volt óraműpontosságú, 1-1 nap ott is elcsúszott fel-le.
Most babát várok, kíváncsi vagyok, szülés után ez változik-e.
Ez szerintem dokitól függ. Ha normális dokihoz mész, akkor meg lehet vele beszélni hogy mitől félsz, miért aggódsz,miket olvastál erről. Ki lehet kérdezni a tünetekről, van e esélye hogy tényleg az vagy nincs.
Addig keress orvost amig olyat nem találsz aki rendesen felvilágosit. Sajna szerintem ez a ritkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!