Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló felírása vérvéte...

Fogamzásgátló felírása vérvétel nélkül?

Figyelt kérdés
Nőgyógyásznál jártam, volt több panaszom is a menstruációmmal kapcsolatosan. Ő a Diane-t írta fel nekem, kérdezte, hogy voltam-e vérvételen mostanság, ha nem, elküld. Mondtam, hogy voltam kb 2 hónapja, meg is mutattam a leletet, de csupán általános labor+allergiavizsgálatom volt. Ez elegendő? Kicsit aggódom, mert olvastam, hogy eléggé erős gyógyszer a Diane.. Egyéb vizsgálatokat is szoktak még végezni a szokásos nőgyógyászati vizsgálaton kívül?

2014. szept. 4. 23:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Anno nekem is felírta a nőgyógyász vérvétel nélkül. Tőlem csak kenetet vett.
2014. szept. 5. 05:40
 2/3 anonim ***** válasza:

Tőlem még soha nem vett vért a nőgyógyász, se gyógyszer felírása miatt, se gyógyszerváltás miatt, se panaszok miatt...

Jövőhéten már hisztizni fogok, mert egész biztosan nem normális, hogy nem menstruálok rendesen, nekem többet ne akarja megmagyarázni.

De ha nem hormonlabor kell, akkor simán elég lehet az általános vérkép. Mondjuk ha menstruációs gondjaid vannak, én csináltatnék, bár nem tudom, mik a panaszaid. Nekem rendszertelen és fájó ciklusokkal kezdődött 4 éve, a gyógyszer csak addig segített amíg szedtem. Most megint nem menstruálok, valószínűleg PCOS. Ezeknek hormonális oka van, aminek a fogamzásgátló csak tüneti kezelése, azaz a panaszok visszajönnek amint abbahagyod.

Na összegezve: én kérnék a helyedben hormonvizsgálatot ha sokat késik/kimarad. Ha nincs ilyenre szükség, elég az általános.

2014. szept. 5. 07:04
 3/3 anonim ***** válasza:
Májat nézik ilyenkor.
2014. szept. 5. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!