Fogamzásgátló felírása vérvétel nélkül?
Tőlem még soha nem vett vért a nőgyógyász, se gyógyszer felírása miatt, se gyógyszerváltás miatt, se panaszok miatt...
Jövőhéten már hisztizni fogok, mert egész biztosan nem normális, hogy nem menstruálok rendesen, nekem többet ne akarja megmagyarázni.
De ha nem hormonlabor kell, akkor simán elég lehet az általános vérkép. Mondjuk ha menstruációs gondjaid vannak, én csináltatnék, bár nem tudom, mik a panaszaid. Nekem rendszertelen és fájó ciklusokkal kezdődött 4 éve, a gyógyszer csak addig segített amíg szedtem. Most megint nem menstruálok, valószínűleg PCOS. Ezeknek hormonális oka van, aminek a fogamzásgátló csak tüneti kezelése, azaz a panaszok visszajönnek amint abbahagyod.
Na összegezve: én kérnék a helyedben hormonvizsgálatot ha sokat késik/kimarad. Ha nincs ilyenre szükség, elég az általános.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!