Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Igaz a tény miszerint a...

Igaz a tény miszerint a tampon ártalmas?

Figyelt kérdés
Igaz az hogy nem tesz jót, hogy kisebb az esélye annak hogy gyereke lesz a nőnek? MI az a tévhit hogy a tampon elveszi a szüzességet és csak azok használják akik már nem azok?

2014. aug. 28. 20:31
 1/5 anonim ***** válasza:
46%

Nem kisebb az esélye a teherbeesésnek. Nincs hatása rá.

Nem veszi el a szüzességet, ezt csak a bigott őskatolikusok mondják. Igen, a hártyát átszakíthatja DE szűz maradsz. A szüzesség azt jelenti, hogy nem volt benned hímvessző. A szűzhártya kiszakadhat sporttól, erőltetéstől, de attól szűz maradsz hogy nincs. Szüzen használtam tampont, van mini méret.

2014. aug. 28. 21:23
 2/5 anonim ***** válasza:

Valóban, csak a mint méretet kell használni

(agy betétet)

2014. aug. 28. 23:27
 3/5 anonim ***** válasza:
jav. mini
2014. aug. 28. 23:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Én azt olvastam róla, hogy az első nap amikor még csak alig van vérzés nem ajánlatos, mert felhelyezéskor a surlódás mikro-sérülést okoz a hűvely falán és abból kialakulhat fertőzés is - hát elég hihető.
2014. aug. 29. 18:53
 5/5 anonim válasza:
A szüzességgel kapcsolatban egyet értek az előttem hozzászólókkal. Viszont az tény, hogy mindent felszív - értelemszerűen a vért, és a jótékony baktériumok egy részét is magával viszi eltávolításkor... Ebből kifolyólag a hüvely elveszti egy idő után a védelmét, ha nincsenek visszapótolva ezek a bacik, aminek köszönhetően komolyabb vagy nem múló fertőzések is kialakulhatnak (nagyon kevés nőgyógyásznak jut eszébe, hogy a flórát vissza kell állítani...), és ha nagyon sokáig szenved valaki ilyen betegségekben, akkor egy idő után meddőség is kialakulhat, de ehhez nagyon kezeletlennek kell lenni. Önmagában a tampon használata nem okozhatja azt, hogy kisebb lesz az esélye a teherbe esésnek.
2014. szept. 1. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!